Een nieuw begin- Lizzie Page

04-04-2024

Historische roman

De weeshuis-serie #2

'Wij, de kinderen van Shilling Grange, zorgen voor elkaar.'

1949, Suffolk, Shilling Grange

Nu Clara's helpende hand Ivor tezamen met zijn verloofde van de aardbol verdwenen lijkt te zijn, blijft Clara als enige achter om voor de kinderen van het weeshuis te zorgen. De twee nieuwe meisjes Joyce en Evelyn zorgen voor enig tumult, maar dat is niet het enige wat Clara te verduren krijgt. De gemeente is de kosten van het weeshuis beu en zet het gebouw te koop. De kinderen dreigen hun thuis te verliezen, hun vriendjes en hun geliefde huismoeder Clara. Clara zet alles op alles om Shilling Grange te redden, maar zal het genoeg zijn?

Dit tweede deel van De weeshuis- serie las weer héérlijk weg!

Wederom weet Lizzie Page met haar mooie, gedetailleerde omschrijvingen de kinderen van het weeshuis tot leven te wekken. Ze geeft ze een gezicht, een verleden, maar bovenal een hart om als lezer verliefd op te worden. Dit geldt uiteraard niet alleen voor de kinderen, ook hoofdpersonage Clara is er eentje om in je hart te sluiten. De veranderingen die de personages doormaakten tegenover het eerste deel van deze serie kan je als lezer mooi volgen, maar ook de tijdsgeest verandert mee en wordt nauwkeurig weergegeven door Lizzie Page.

Non- fictie wordt op beeldende, vlotte en mooie manier aangevuld met fictie door de auteur. De dagdagelijkse hindernissen van het weeshuis, gegoten in een meeslepend en liefdevol verhaal. Een nieuw begin, een hartverwarmend verhaal over saamhorigheid, liefde, vriendschap en vertrouwen.

Specificaties

Uitgever: Oceaan

Prijs: Paperback €20,99 E-book €9,99 Luisterboek €12,99

Publicatiedatum: 24 augustus 2023

Aantal pagina's: 336

ISBN: 9789046830338

Met dank aan Uitgeverij Oceaan voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.