Een nieuwe start op Futtingbrook Farm- Nicola May

31-01-2024

Feelgoodroman

'Het maakt niet uit waar je bent, jij bent degene die bepaalt hoe langzaam het leven gaat.'

August Sanders -door het succes van haar misdaadverhalen ook wel de nieuwe Agatha Christie genoemd- heeft een writer's block, en niet alleen dat, ook haar hart ligt ergens verloren in een hoekje in duizend stukken. Zes maanden geleden brak haar verloofde met haar, enkele weken voor hun huwelijk. Een gebroken hart dat August liet vluchten naar het platteland, vlakbij haar zus en moeder.

August is vastbesloten om haar leven weer op de rails te krijgen en besluit een werkplekje te huren in de nabijgelegen Futtingbrook Farm. Naast een bijzondere cateraar, een excentrieke verzameling van andere huurders en een verboden bovenverdieping, is de eigenaar Max hetgene waar August steeds weer naartoe getrokken wordt. Hij is knap en intrigerend, maar ook een echte vrijpostige player. Toch ziet August meer onder dat stevige schild van Max, en wanneer er steeds meer geheimzinnige gebeurtenissen op de boerderij plaatsvinden, bereikt Augusts nieuwsgierigheid een hoogtepunt.

Een nieuwe start op Futtingbrook Farm neemt je mee doorheen grappige situaties, die bol staan van sarcasme en humor. Heerlijke feelgood, met naast het grappige kantje, ook een mooi en warm verhaal. De korte hoofdstukken zorgen voor een enorm vlotte leeservaring, dit in combinatie met het mysterieuze tintje, de onverwachte twists en de onvoorspelbaarheid maken van Een nieuwe start op Futtingbrook Farm een heerlijk verhaal.

Ondanks al die vrolijkheid is er ook een donkerder kantje aan het verhaal. Er zijn heel wat pagina's gewijd aan mentale gezondheid en zelfmoordgedachten. Nicola May weet dit op een luchtige, toch doordringende manier te brengen zodat het feilloos in het verhaal past.

Een nieuwe start op Futtingbrook Farm is een beeldend en warm verhaal – ideaal om tussendoor je geest even op te laden- op de achtergrond van een schattige kalkoenboerderij.

'Gedachten zo snel als een Ferrari, de remmen van een fiets.'

Specificaties

Uitgever: Zomer & Keuning

Prijs: Paperback €18,99 E-book €9,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 12 juli 2023

Aantal pagina's: 336

ISBN: 9789020553307

Met dank aan Uitgeverij Zomer & Keuning voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.