Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij- Jenny Colgan

25-08-2023

Feelgood

De kleine bakkerij #4

We zijn alweer acht jaar verder op het getijdeneiland Mount Polbearne. Voor Polly is er in acht jaar tijd  niet zo heel veel veranderd. Naast de geboorte van de tweeling Avery en Daisy vijf jaar geleden heeft ze het nog steeds ontzettend druk met haar Kleine bakkerij aan het strand, is ze nog steeds dolverliefd op Huckle, en zit ze nog steeds financieel in de penarie.

Maar wanneer de introverte Marisa haar intrek neemt in één van de nieuwe huisjes aan het strand en zich nooit laat zien in het dorp, groeit de ergernis bij Polly. Wat Polly echter niet weet, is dat Marisa sinds het overlijden van haar grootvader struggelt met een angststoornis. Een angststoornis die haar vast kluistert aan haar huisje en hij haar afsluit van alle sociale gebeurtenissen. Maar die nood aan stilte, daar trekt Marisa's knappe Russische buurman zich niets van aan. Hij heeft immers pianolessen te geven en muziekstukken te componeren. Zal het Polly lukken om een oplossing te vinden voor het tijdsgebrek? Zal het Marisa lukken om haar angststoornis te overwinnen? En bovenal, zal er ooit stilte weerklinken bij de buurman?

Welkom terug bij Mount Polbearne!

Het eerste dat me opviel aan Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij is dat het boek best wat dikker is dan ik gewend ben van Jenny Colgan. Maar dit is uiteraard geen probleem, want zoals alles dat Jenny Colgan schrijft, leest ook deze als een trein. Anders dan eerder in deze reeks, is het personage van Polly wat meer naar de achtergrond geschoven en is Marisa duidelijk het hoofdpersonage. In het begin vond ik dit best jammer, want ik miste Polly. Maar naarmate het verhaal vorderde, voelde ik steeds meer sympathie en genegenheid voor Marisa. De manier waarop Jenny Colgan de angststoornis van Marisa in het verhaal verweven heeft, is taboedoorbrekend. Mooi, duidelijk maar toch met een zekere luchtigheid word je meegenomen in de mentale issues van Marisa.

Wederom erg genoten van deze Jenny Colgan. Toch vind ik Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij door het gemis van Polly minder passend in de serie, maar daarom zeker niet minder fijn om te lezen!

Specificaties

Uitgever: Luitingh- Sijthoff

Prijs: Paperback €12,99 E-book €12,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 7 juni 2022

Aantal pagina's: 360

ISBN: 9789021031248

Met dank aan Uitgeverij Luitingh- Sijthoff voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.