Een tweede kans voor kerst- Robin Hart

04-12-2023

Roman

Die maretak ophangen was nog altijd de efficiëntste manier om binnengedraaid te worden.
Er waren nog zekerheden in het leven.

Rosalie heeft een goeddraaiende lingeriewinkel en is voorzitter van de middenstandsraad in East Hazelwood. Wanneer er onvermijdelijk een fusie tussen East- en West Hazelwood zal komen, wil de raad er alvast alles aan doen om de bewoners van beide gemeenten warm te maken voor deze ingrijpende verandering. Rosalie krijgt de taak om samen met Victor -de voorzitter van West Hazelwood en tevens bestsellerauteur- een heus winterdorp te organiseren om de bewoners van de gemeenten samen te brengen. Maar wanneer een ongelukkig toeval tussen Rosalie en Victor viraal gaat, lijkt hun opdracht nog dat tikkeltje meer toewijding te vragen.

Naarmate de fusie dichterbij komt, en dus ook de opbouw van Winterdorp in zicht is, lijken Rosalie en Victor er bijna aan toe om elkaars haren uit het hoofd te trekken. Maar wanneer een leugen uit het verleden komt bovendrijven, lijken alle zekerheden bij beide te verdwijnen en rest er alleen nog Winterdorp om het vertrouwen in elkaar te herstellen.

Een tweede kans voor kerst ziet er niet alleen langs de buitenkant erg leuk uit, ook de vormgeving aan de binnenzijde is een leuk extraatje.

Op vlotte en beeldende manier neemt Robin Hart je mee in het leven en de gedachten van Rosalie en Victor. Een tweede kans voor kerst voelde allereerst als een feelgood verhaal, maar naarmate het verhaal vorderde kreeg het toch heel wat meer diepgang en gevoel. Het verrassende en totaal onverwachte einde wist mij zelfs tot tranen te beroeren.

Een tweede kans voor kerst is een romantisch en warm verhaal over ware liefde, vertrouwen, hoop, trauma, durven, dromen en de heerlijke warmte van kerst.

Specificaties

Uitgever: Pelckmans

Prijs: Paperback €22,00

Publicatiedatum: 3 oktober 2023

Aantal pagina's: 224

ISBN: 9789463378130

Met dank aan Uitgeverij Pelckmans voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.