Een wonder- Victoria Mas

28-07-2023

Roman

'Ik had vannacht een droom: er zal een verschijning van de Heilige Maagd zijn in Bretagne.'

Zuster Anne had een allesbehalve rooskleurige jeugd. Al op jonge leeftijd beslist ze om toe te treden tot de kloosterorde Zusters van de Liefde. Sindsdien bid ze tot de Heilige Maagd. Wanneer er een hoopvolle voorspelling wordt uitgesproken door één van haar medezusters over de verschijning van de Heilige Maagd, is Zuster Anne ervan overtuigd dat deze voorspelling voor haar bedoeld is. Tevergeefs wacht ze op de verschijning van de Heilige Maagd. Wanneer een bericht haar bereikt over de verschijning van de Heilige Maagd aan een jongeman op het vlakbij gelegen eiland Batz verliest Zuster Anne al haar zelfbeheersing. Er lijken wonderen te gebeuren op het eiland wat het geloof in de verschijning alleen maar versterkt. Maar wanneer de mirakels verdwijnen en drama de overhand neemt, wie geloofd er dan nog in het wonder?

Victoria Mas schreef met Het wonder een bijzonder verhaal. Een verhaal met vaart geschreven, onwaarschijnlijk vlot en indringend. Op filmische wijze neemt ze je mee naar de kracht van geloof, hoe deze afstand kan creëren, hoe jaloezie angst teweeg kan brengen en hoe liefde soms betekent jezelf verliezen. Een wonder is een verhaal over de weg kwijt raken, geloven in het onwaarschijnlijke en het steeds meer verwachten van een wonder.

In die vochtige kamer, waar de droom haar had gewekt, bleef ze geknield zitten, verstikt door diezelfde pijn, niet in staat te spreken tot degene die aan een ander was verschenen.

Specificaties

Uitgever: Spectrum

Prijs: Gebonden €22,99 E-book €14,99

Publicatiedatum: 13 april 2023

Aantal pagina's: 224

ISBN: 9789000386062

Met dank aan Uitgeverij Spectrum voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.