Een wonderlijke winterreis - Corina Bomann

26-01-2022

Roman

Het verhaal

Eigenlijk kan Anna Kerstmis niet uitstaan. Om haar broer een plezier te doen stapt ze dit jaar toch in de trein om het feest met haar familie te vieren. Maar door allerlei tegenslagen ontaardt de reis in een winterse roadtrip per sneeuwschuiver en pick-uptruck. Zo heeft Anna ruim de tijd om eindelijk eens goed over haar verleden en zichzelf na te denken. Misschien is het tijd voor verzoening?


Een wonderlijke winterreis vertelt het verhaal van Anna. Anna studeert in Leipzig, een heel eindje weg van haar mama, stiefvader en halfbroertje Jonathan, die in Berlijn wonen. Anna vindt Kerstmis echt verschrikkelijk en daarom probeert ze er elke Kerstmis van tussen te knijpen. Maar deze Kerstmis is anders. Door een melige email van Anna's halfbroertje, Jonathan, beslist ze om toch de trein te nemen om Kerstmis te vieren met haar familie in Berlijn. Wanneer ze op de trein na een dutje haar ogen terug opent, blijkt dat ze haar bestemming allang voorbij is..Wat volgt is een hele roadtrip vol avonturen die Anna moet doorstaan om op tijd op het kerstfeest te raken.

Ik begon op een natte januaridag te lezen in Een wonderlijke winterreis. Vanaf pagina één was ik helemaal mee in het verhaal. De tegenslagen van Anna volgen elkaar snel op waardoor je geboeid blijft lezen. Het is echter geen diepgaand boek, maar eerder een luchtig verhaal voor tussendoor. Desondanks gaf het mij wel een echt kerstgevoel, met de echte sfeer die erbij hoort. Wat jammer dat ik hem niet in de kerstperiode gelezen heb!

Een wonderlijke winterreis is voor mij geen must read, maar wel een prima boek voor wanneer je even je verstand op nul wil en alleen maar even wil verdwijnen in een gezellig verhaal.


Deze paragraaf wil ik graag met jullie delen

'Hallo, juffertje?'

Iemand schudde aan haar schouder. Ana schrok op en sperde haar ogen open. In eerste instantie wist ze niet meer waar ze was. Pas langzaam drong het tot haar door dat ze in de trein zat. Ze haalde diep adem en keek in het gezicht van een oudere conducteur die een beetje leek op de man in haar droom. Of was het droombeeld alleen veranderd?

Toen ze rechtop ging zitten en haar ellebogen stootte, drong tot haar door hoe verwarrend de situatie was. 'Shit', vloekte ze, ze glimlachte naar de conducteur en mompelde een verontschuldiging. Waarschijnlijk wilde hij alleen haar kaartje zien. Maar waar was haar buurman eigenlijk gebleven? 'Een moment, ik heb het zo gevonden', zei ze terwijl ze de man onbeweeglijk naar haar bleef staren, en ze wroette in de zak van haar jas. Omdat ze het kaartje niet meteen kon vinden, haalde ze eerst haar mobieltje tevoorschijn. Vijf gemiste oproepen, meldde het oplichtende display verwijtend. Anna negeerde het, vond uiteindelijk de licht verfrommelde envelop in haar andere zak en haalde het ticket eruit. 'Hier, alstublieft.'

De conducteur keek haar eens ernstig aan, toen gleed er een glimlach over zijn gezicht. Hij pakte het kaartje aan en gaf het weer terug.

'Kijk eens naar buiten,' zei hij toen. 'Wat zegt u?' Anna trok haar wenkbrauwen op. 'Kijk eens uit het raam!'

Nu pas viel Anna op dat er iets niet klopte. Het was zo rustig in de trein. Geen slaapverwekkend gebrom meer, geen gesprekken. Niet alleen haar buurman en het Uno-spelende moeder-zoonduo waren weg. Ook alle andere passagiers hadden de trein verlaten.


Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: E-book €9,99 Luisterboek €14,99 Tweedehandsgelukje €1,50

Publicatiedatum: 2016

Aantal pagina's: 223

ISBN: 9789022592625