Eindelijk mezelf- Matt Cain

25-09-2023

Roman

Dit is het moment. Het is nu of nooit.

De 43-jarige Ted Ainsworth kan zich al twintig jaar de trotse echtgenoot noemen van Giles, ware liefde als je het Ted vraagt. Maar Giles denkt daar duidelijk anders over, onverwacht zet hij een punt achter hun vertrouwde relatie. Ted valt in een zwart gat en kan nauwelijks bevatten wat Giles bezield. Gaandeweg vervaagt Teds roze waas voor de ogen en ziet hij de werkelijkheid van hun afgebroken relatie, die helemaal niet zo rooskleurig was als Ted in eerste plaats dacht.

Naast een gebroken hart, krijgt Ted ook nog te maken met de druk van het familiebedrijf, het ijssalon waar Ted al zijn ganse leven werkt. Teds ouders willen dolgraag dat Ted de zaak verder zet, maar is dit wel wat Ted wil? En wat hij nodig heeft?

Oude dromen komen weer boven drijven, en Ted neemt de eerste wankele babystapjes richting zijn droom. Maar na zoveel jaren je ware ik verborgen te houden, is jezelf vinden soms moeilijker dan verwacht. Durft Ted het aan om zich open te stellen en zijn dromen te volgen?

Ik had hoge verwachtingen bij Eindelijk mezelf. Matt Cains vorige boek Het geheime leven van Albert Entwistle was immers een schot in de roos.

Eindelijk mezelf wordt voornamelijk vertelt vanuit het perspectief van Ted, maar ook Denise en Oskar (die je in het verhaal uiteraard leert kennen) komen geregeld aan bod. Gebeurtenissen van het heden wisselen zich af met het terugblikken op herinneringen. Deze overgang gaat steeds vlotjes en is allesbehalve verwarrend. Ondanks Eindelijk mezelf een mooi, hartverwarmend en meeslepende verhaal in een vlotte schrijfstijl is, kon het voor mijn gevoel niet echt tippen aan Het geheime leven van Albert Entwistle. Over het algemeen lag het verhaal me gewoon net dat tikkeltje minder dan Matt Cains vorige boek. Wel slaagde de auteur erin om je helemaal mee te nemen in het verhaal, ik kreeg regelmatig zin om Ted aan te moedigen, een hart onder de riem te steken en vooral om hem te beschermen tegen zijn gemene ex Giles.

Eindelijk mezelf is een liefdevol verhaal over het vechten voor je ware ik, liefde, gebroken harten, dromen, durven, vriendschap, geheimen en schuldgevoel. Een verhaal dat voelt als een fijne, warme knuffel.

'Goede mensen hebben allerlei redenen om slechte dingen te doen. Maar meestal komt het erop neer dat we allemaal maar mensen zijn.'

Specificaties

Uitgever: Uitgeverij De Fontein

Prijs: Paperback €20,00 E-book €12,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 13 juni 2023

Aantal pagina's: 384

ISBN: 9789026166624

Met dank aan Uitgeverij De Fontein voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.