Films die nergens draaien - Yorick Goldewijk

09-01-2023

Jeugdboek

10+

Cato wilde graag raar gevonden worden. Raar zijn was iets wat meer mensen zouden moeten willen, vond ze. Raar zijn had een veel te slechte naam. En als je openlijk raar durfde te zijn, had ze gemerkt, dan was je onschendbaar.

De twaalfjarige Cato is best wel eenzaam. Haar moeder is gestorven bij haar geboorte en haar vader lijkt sinds toen ook gedeeltelijk de wereld verlaten te hebben. De enige waar ze altijd kan op terugvallen is haar konijn Buggar So. Wanneer ze thuis een vreemd visitekaartje vindt van een oude bioscoop die heropent is, wordt haar nieuwsgierigheid gewekt. Ze besluit een kijkje gaan nemen. In de verlaten bioscoop aangekomen, ontmoet ze mevrouw Kano, een excentrieke figuur die de gekste baantjes voor Cato verzint, baantjes waar Cato erg blij mee is. Maar wanneer blijkt, dat de bioscoop allesbehalve gewone films draait, maar alleen films gemaakt van je herinneringen, wordt Cato enorm geprikkeld om haar overleden moeder te ontmoeten. Durft ze het aan om naar het verleden te reizen?

Films die nergens draaien werd verdiend bekroond met de Gouden Griffel. Ondanks het een jeugdboek is (10+) is het zeker door volwassenen te lezen.

Het verhaal van Cato is werkelijk hartverscheurend, een kind zonder moeder, alleen op de wereld. Maar de moed die deze meid bij zich draagt is ongezien. Yorick Goldewijk laat Cato een prachtig avontuur beleven en schreef dit neer op een hartverwarmende, boeiende grappig en magische manier. Een verhaal dat je vastgrijpt van begin tot eind.

En zeg nu zelf, wie wil er nu niet in de tijd reizen en herinneringen herbeleven?Specificaties

Uitgever: Ploegsma Amsterdam

Prijs: Hardcover €16,99 E-book €9,99 Luisterboek €12,99

Publicatiedatum: 15 september 2021

Aantal pagina's: 254

ISBN: 9789021682235