Gloriedagen - Corina Bomann

05-08-2022

Deel 1 van de Waldfriede- serie

Historische roman

Berlijn 1919

Wanneer Dr. Louis Conradi besluit om een oud bouwvallig sanatorium te kopen en dit om te bouwen tot een volwaardig ziekenhuis voor alle lagen van de bevolking weet hij niet goed waaraan hij begint. Hij krijgt een termijn van twee jaar om het Waldfriede ziekenhuis winstgevend te maken, of hij moet zijn grote droom opbergen. In de nasleep van de Eerste Wereldoorlog lijkt dit al moeilijker dan verwacht. Samen met zijn vrouw Catherine gaan ze aan de slag om verpleegsters aan te werven. Al snel krijgen ze via een oude kennis weet van Hanna Richter, een verpleegster met een traumatische ervaring. Dr. Conradi besluit haar een kans te geven en geeft Hanna het voorrecht om zich te laten opleiden tot röntgenassistente. Al snel werken Hanna en Dr. Conradi nauw samen tot weerzin van een collega-verpleegster. Deze laat dan ook geen kans onbenut om kwaad bloed te zetten in de Waldfriede- familie. Slaagt Dr. Conradi erin om zijn grote droom waar te maken en de familie bij elkaar te houden?

Corina Bomanns idee om deze roman te schrijven ontstond toen ze zelf verbleef in het Waldfriede- ziekenhuis in Berlijn en geprikkeld werd door de geschiedenis van het gebouw. Ze deed beroep op het dagboek van de echte Hanna Richter om haar verhaal op basis van ware gebeurtenissen vorm te geven.

Vanaf de eerste pagina van Gloriedagen had Corina Bomann me al mee. Het is prettig en vlot lezen en er is een geleidelijke opbouw naar het tweede deel van de serie. In dit eerste deel echter waren er geen uitermate spannende gebeurtenissen maar leerde ik voornamelijk de personages goed kennen. Hanna Richter is een oprecht en eerlijk personage en werd zo al snel mijn favoriete uit het verhaal. Corina Bomann slaagt om in de juiste tijdsgeest de geschiedenis over Walfriede mooi neer te zetten. Genoten van deze Gloriedagen maar niet omvergeblazen, het maakt mij vooral heel erg nieuwsgierig naar deel twee.


Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Paperback €21,99 E-book €12,99

Publicatiedatum:21 juni 2022

Aantal pagina's: 576

ISBN: 9789022595510

Met dank aan Uitgeverij Boekerij voor het recensie- exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.