Heart Bones- Colleen Hoover

11-12-2023

Roman

Doodgaan is het aardigste wat mijn moeder ooit voor me heeft gedaan.

De achttienjarige Beyah heeft al heel wat voor haar kiezen gehad. Met het overlijden van haar moeder, lijkt er toch eindelijk iets goed te gaan. Ze trekt in bij haar vader, die ze al in jaren niet meer gezien heeft. Beyah wordt warm ontvangen door haar nieuwe gezin, maar zich thuis voelen, nee, dat is een brug te ver. Wanneer ze de intrigerende buurjongen Samson ontmoet is er echter een sprankje hoop dat in Beyah oplicht. Het verleden dat zowel Beyah als Samson willen vergeten, hangt als een grote luchtbel tussen hun in. Maar hoe angstvalliger Beyah probeert om haar geheimen verborgen te houden, hoe meer barstjes haar schild begint te vertonen en hoe meer Samson vat krijgt op de Beyah diep vanbinnen.

Vanaf het prille begin had Heart Bones mij helemaal in zijn greep. De heftige situaties die Beyah op jonge leeftijd al meemaakte zijn hier de oorzaak van. Colleen Hoovers gevoel voor drama komt hierin sterk naar voren. Toch is het niet allemaal drama en heftigheid in Heart Bones, er is ook veel plaats voor liefde en zelfontdekking. Colleen Hoovers vlotte en beeldende schrijfwijze en diens kracht om emoties over te brengen wist mij meermaals te raken. Hoofdpersonages Beyah en Samson zijn mooi uitgewerkt en spatten als het ware van de pagina's af. De manier waarop de dappere Beyah -die zo hoopvol is op een ander leven dan haar moede- zich ontwikkelt is mooi om te lezen.

Het (deels) verrassende plot zorgde voor een mooie afronding, met de nodige tranen van mijn kant.

Heart Bones, een prachtig verhaal bomvol emoties over dromen, doorzetting, geloof, vertrouwen, trauma, eenzaamheid en onverholen liefde.

Ons kent Ons. Wij beschadigde mensen vormen een soort club waarvan we geen van allen lid willen zijn.

Specificaties

Uitgever: Zomer & Keuning

Prijs: Paperback €18,00 E-book €11,99

Publicatiedatum: 5 juli 2023

Aantal pagina's: 336

ISBN: 9789020551495

Met dank aan Uitgeverij Z&K voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.