Heartstopper -Nick en Charlie worden verliefd- Alice Oseman

18-09-2023

Graphic novel

Heartstopper #2

Na de spontane kus tussen Charlie en Nick is Nick helemaal het noorden kwijt. Wat zijn al die vreemde gevoelens binnenin die hij normaal alleen voor meisjes voelt? Charlie respecteert Nicks twijfels en geeft hem de ruimte die hij nodig heeft. Maar wanneer de twee jongens elkaars hart weten terug te vinden, gloeit de liefde feller dan ooit tevoren. Maar zal Nick de kracht hebben om zijn liefde voor Charlie ook in het openbaar te tonen?

Waar ik bij het eerste deel van de Heartstopper serie nog vol twijfels zat, heeft dit tweede deel mij voor de volle 100% overtuigd. Alice Oseman weet op een boeiende en open manier het onderwerp seksuele geaardheid aan te snijden. De realistische situaties zijn duidelijk en herkenbaar voor vele jongeren, maar ook mij gaf het een beter inzicht in het leven van een struggelende puber. 

Door de fijne illustraties vinden mijn dochter van 9 en zoon van 8 de verhalen ook boeiend en interessant. Het zet hun aan om vragen te stellen en vooroordelen te laten varen. Wat wil een ouder nog meer?

Meer van dit graag!

Specificaties

Uitgever: Best of ya

Prijs: Paperback €15,99 E-book €5,00

Publicatiedatum: 16 december 2021

Aantal pagina's: 320

ISBN: 9789000379262