Het boek der deuren- Gareth Brown

19-02-2024

Fantasy

Met het Boek der Deuren was ze vrij. Ze kon overal heen waar ze wilde, wanneer ze maar wilde; alsof ze haar eigen vliegend tapijt uit een sprookje had. Niemand had een leven zoals dit.

Cassie Andrews leeft haar leventje in New York. Met haar baan als verkoopster bij Kellner Books lijkt ze haast niet dichter bij haar passie voor lezen te kunnen komen. Maar wanneer op een winterse avond een trouwe klant zachtjes in de winkel overlijdt verandert alles. In zijn handen vindt Cassie een bijzonder, klein, vederlicht boekje, met op de eerste pagina de boodschap:

Dit is het Boek der Deuren. Hou het in je hand en elke deur is iedere deur.

Vanaf die avond ontdekt Cassie de kracht van het boek. Doorheen de deur van haar slaapkamer reist ze in een vingerknip naar Venetië en terug. Al snel is er geen houden meer aan en reist Cassie naar alle plaatsen waar ze ooit al eerder geweest is.

Maar het gevaar lonkt. Een boek vol toverkracht, wie wil dat nu niet? Een strijd om leven en dood breekt los, vol intriges, magie en…boeken.

Haast niet te geloven dat dit een debuut is. Ongelooflijk! Ik kan alleen maar dromen over alle boeken die Gareth Brown in de toekomst nog gaat schrijven.

Want Het boek der Deuren heeft me best sprakeloos achtergelaten.

Het verhaal begint wat braafjes, maar na het eerste obstakel breekt de strijd om het Boek der Deuren los. Een strijd om leven en dood. Scènes die af en toe best wat luguber zijn, maar op die manier wel weer meer kracht aan het verhaal geven.

Verschillende perspectieven wandelen af en aan door het verhaal, elk van deze personages heeft een link met het boek, een verlangen naar magie. Hoewel het in het begin af en toe verwarrend kan zijn, wordt het naarmate het verhaal vordert klaar en duidelijk.

Boekenliefde is the key word in Het boek der Deuren, al kan deze liefde soms nogal duivelachtige proporties aannemen, het ding is, iedereen wil gewoon dat boek! Herkenbaar toch?

Hoe meer pagina's ik omsloeg, hoe steviger het verhaal me vastgreep. De spanning, het mysterie, de onverwachte wendingen, de magie, de intriges en de Vrouw maakten van Het boek der Deuren een briljant verhaal. Een deur, of boek, dat het waard is om geopend te worden.

Specificaties

Uitgever: Luitingh- Sijthoff

Prijs: Paperback €24,99 E-book €14,99

Publicatiedatum: 8 februari 2024

Aantal pagina's: 432

ISBN: 9789021039541

Met dank aan Uitgeverij Luitingh- Sijthoff voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.