Het grachtenhuis - Rachel van Charante

24-06-2022

Historische roman

Wereldoorlog Twee

Lochem 1942

Nadat Heleens man overleed in de oorlog, keerde ze terug naar haar ouders in Lochem. Echter, na twee jaar van het plattelandsleven geproefd te hebben, heeft Heleen terug nood aan de stad. Ze vindt al snel een job als secretaresse bij een advocatenkantoor in Amsterdam. Al op haar eerste werkdag blijkt dat het advocatenkantoor in dienst is van het Duitse Rijk, hier wordt er beslist tussen leven en dood van duizenden Nederlandse Joden. Wil Heleen werken voor de Duitsers of besluit ze een gevaarlijker pad te kiezen?

Maastricht 2021

Joyces moeder wordt gediagnosticeerd met Alzheimer. Een goede raad van de dokters is om vaak herinneringen op te halen. Joyce gaat al snel op zoek naar oude fotoalbums en stoot zo op een foto van haar grootvader. Een grootvader die altijd stilgezwegen is. Joyce besluit op onderzoek te gaan naar wat voor man haar grootvader werkelijk was.

Heel erg leuk vind ik dat het verhaal zich wederom afspeelt in Lochem, net zoals in Rachels vorige boek. Ook enkele personages maken hun terugkeer in Het grachtenhuis.

Waar ik bij Rachels debuut Het Schuilhuis nog af en toe kleine twijfeltjes had, heeft ze die met Het grachtenhuis helemaal van de tafel geveegd. Ze zet een realistisch, krachtig verhaal neer doorspekt met verrassende elementen. Rachel voegde hier ook nog eens de juiste dosis spanning aan toe en zorgde zo voor een verhaal dat onmogelijk weg te leggen is. Het grachtenhuis heeft mij geen moment verveeld, maar mij wel voor de volle honderd procent laten genieten.

Specificaties

Uitgever: Xander Uitgevers

Prijs: Paperback €20,99 E-book €9,99

Publicatiedatum: april 2022

Aantal pagina's: 336

ISBN: 9789401617093

Met dank aan Xander Uitgevers voor het recensie- exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.