Het hospitaal van leven en dood- Audrey Blake

22-03-2024

Historische roman

Nora Beady #2

'Jij denkt dat je voor een ziekenhuis werkt, Nora, maar dat is niet zo. Jij werkt voor het Grote Hospitaal van Leven en Dood.'

Nora volgt een opleiding tot arts in het gerenommeerde ziekenhuis in Bologna. Onder leiding van Dr. Barilli probeert ze zoveel mogelijk praktische handelingen bij te leren. Deze doet er echter alles aan om Nora op subtiele manier te dwarsbomen. Nora's grootste kracht –om te willen vechten voor mensenlevens- wordt tevens haar grootste uitdaging. Want een vrouwelijke arts, is wel het laatste waar deze mannenwereld op zit te wachten.

Maar wanneer Nora haar krachten bundelt met Dr. Magdalena Morenco lijken er tegen wil en dank deuren te openen…en te sluiten.

Als ik ooit met iets ernstig in het ziekenhuis terecht kom, dan wordt ik het liefst behandeld door iemand zoals Nora Beady. Maar liever wel in het huidige moderne tijdperk, want in de 19de eeuw -de tijd waarin Nora Beady leeft- gaat de geneeskunde er best nogal luguber aan toe. Deze interessante geschiedenis krijg je ruimschoots mee in Het hospitaal van leven en dood en wordt op een boeiende en levensechte manier omschreven.

Audrey Blake weet naast deze interessante geschiedenis ook de tijdsgeest en gebeurtenissen beeldend weer te geven. Je voelt je als het ware deel van het verhaal en beleeft elk moment mee van achter een hoekje.

In Het hospitaal van leven en dood wordt Nora Beady onderworpen aan tal van hindernissen, moet ze opkomen tegen woekerende ziektes, strubbelingen oplossen met mannelijke collega's en vechten voor eigen kansen. Geloven in zichzelf en opboksen tegen vooroordelen blijkt een sterke en oeroude rode draad in deze prachtige historische roman.

Het hospitaal van leven en dood is een meeslepende roman doorspekt met emoties en geschiedenis Een verhaal dat bij de besten van zijn categorie hoort.

Specificaties

Uitgever: KokBoekencentrum

Prijs: Paperback €23,99 E-book €9,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 5 oktober 2023

Aantal pagina's: 416

ISBN: 9789029735513

Met dank aan Uitgeverij KokBoekencentrum voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.