Het kaartenhuis- Katy Hays

14-11-2023

Roman

Dark academia

Stel dat ons hele leven -hoe we leven en sterven- al voor ons bepaald is?

Wanneer student Ann Stilwell de kans krijgt een zomerstage te gaan doen in het prachtige The Cloisters is ze eerst wat sceptisch. Maar naarmate haar stage verstrijkt, raakt ze steeds meer in de ban van het 12de eeuws museum. Haar band met haar collega Rachel wordt steeds sterker en er lijkt een onzichtbare verbintenis tussen de twee jonge vrouwen te ontstaan. Wanneer ze zich steeds meer verdiepen in de geschiedenis van waarzeggerij en dan vooral van tarotkaarten, lijkt er iets te verschuiven in de prille maar toch sterke vriendschap tussen Ann en Rachel. De vondst van een verborgen set tarotkaarten lijkt iedereen van zijn maskers te ontdoen en de toekomst in duisternis te hullen.

Met dank aan Uitgeverij Ambo|Anthos voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.
'Mogen je verlangens overeenkomen met de wil van de kaarten, want maar een van de twee zal regeren.'

Wauw, deze limited edition ziet er echt héél mooi uit! Het duistere en mysterieuze van de cover sluit mooi aan bij de rode draad van het verhaal, waarzeggerij.

Maar hoe mooi de uitgave ook mag zijn, het verhaal is dat jammer genoeg niet helemaal. De langzame opbouw, het wachten op gebeurtenissen die niet komen, het vreemde einde, de personages die onvoldoende uitgewerkt werden en de ontbrekende diepgang in het algemene van het verhaal maakten van Het kaartenhuis toch wel een beetje een teleurstelling. Ondanks dat Katy Hays schrijfstijl wel fijn leest en het nodige mysterie in zich heeft wist ze Het kaartenhuis toch niet 'dat' te geven dat het nodig had.

Heel erg jammer van Het kaartenhuis, maar toch geloof ik er in dat Katy Hays het in zich heeft om een sterk verhaal neer te zetten.

Het geluk is met de koelbloedigen.

Specificaties

Uitgever: Ambo|Anthos

Prijs: Hardcover €26,99

Publicatiedatum: 28 juni 2023

Aantal pagina's: 364

ISBN: 9789026364143

Met dank aan Uitgeverij Ambo|Anthos voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.