Het koor van Bellbird River- Sophie Green

30-10-2023

Roman

Bellbird River, Australië, 1998

Alex ontsnapt samen met haar 11-jarige dochter Kim aan de drukte in Sydney en hoopt in Bellbird River een rustiger oord te vinden. Victoria's huwelijk loopt na 42 jaar op de klippen nadat haar echtgenoot een groener blaadje in het dorp vond. Debbie kan na een fout in het verleden aan het werk op een boerderij, maar het gemis van haar twee kinderen blijft een enorm struikelblok. Janine runt in Bellbird River de bakkerij van haar ouders maar worstelt na werktijd vooral met zichzelf. De beroemde Gabrielle zoekt na een mislukte operatie troost bij haar nicht Victoria.

Vijf vrouwen vinden elkaar in het koor van Bellbird River. Samen vinden ze door de kracht van muziek terug de moed om te vechten voor hun eigenheid en waarde. Maar bovenal vinden ze de kracht van vriendschap, die de zoektocht net dat tikkeltje makkelijker maakt.

Voorheen las ik reeds De yogaclub van Orange Blossom House, deze beviel me zo, dat ik de nieuwe Het koor van Bellbird River met veel zin begon te lezen.

De grote lijnen van beide boeken komen wat overeen, toch zijn beide verhalen gans anders. Andere personages met elk hun eigen verhaal en achtergrond. Elk van de vrouwen in Bellbird River is moedig en sterk, maar ze hebben gewoon dat kleine extra duwtje in de rug nodig. Het duwtje dat het koor voor zich neemt.

Sophie Green schreef met Het koor van Bellbird River een vlot en meeslepend verhaal. Een verhaal over de zoektocht naar eigenheid, het omgaan met tegenslagen en de confrontatie met het verleden. Een verhaal zo hartverwarmend, liefdevol en troostrijk. Een verhaal dat je laat thuiskomen in de warmte van vriendschap, saamhorigheid en wederzijds vertrouwen.

Specificaties

Uitgever: Uitgeverij De Fontein

Prijs: Paperback 20,99€ E-book €9,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 11 juli 2023

Aantal pagina's: 368

ISBN: 9789026165368

Met dank aan Uitgeverij De Fontein voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.