Het labyrint der geesten - Carlos Ruiz Zafón

05-09-2021

Deel vier in het vierluik Het Kerkhof der Vergeten Boeken

Historische roman

'Wie bent u, Alicia?'

'Een gevallen engel,' antwoordde ze terwijl ze hem haar hand bood en knipoogde.

Het verhaal

Daniel Sempere droomt nog vaak over zijn moeder die onder verdachte omstandigheden gestorven is. Zijn beste vriend Fermín probeert hem op zijn unieke manier bij te staan, maar om van zijn nachtmerries af te komen, moet Daniel het mysterie rond haar dood zelf ontrafelen. Net als hij denkt een stap dichter bij de waarheid te zijn, ontmoet hij de eigengereide Alicia Gris. Een geheime opdracht heeft haar van Madrid naar haar geboortestad Barcelona gebracht, een plek met veel pijnlijke herinneringen. Ze moet de verdwijning van een belangrijk politicus ophelderen en het spoor leidt naar Daniels boekhandel. Hun zoektochten blijken nauw verweven en ze stuiten op een duister complot uit het verleden dat elke verbeelding tart. Het brengt niet alleen hun eigen leven in gevaar, maar ook dat van de degenen die hun dierbaar zijn.


Carlos Ruiz Zafón neemt je voor de vierde en laatste keer mee naar de oude straten van Barcelona. Deze keer is Alicia Gris de hoofdpersonage, zij neemt je mee op onderzoek doorheen de geschiedenis van de familie Sempere. Raadsels worden opgelost en maskers vallen af. Het labyrint der geesten is de grote finale van het vierluik Het kerkhof der Vergeten Boeken en maakt de reeks met een groot knallend vuurwerk af. Een beeldend verhaal vol spanning, intriges, romantiek, corruptie, mysterie en humor. Door Zafóns poëtische manier van schrijven, geeft hij je de kans om de allerkleinste gevoelens te voelen tot diep in je binnenste. Een verhaal dat alles gegeven werd om uit te groeien tot een klassieker. Mijn woorden zijn te ontoereikend om dit boek recht toe te doen, ik kan je alleen maar aanraden om zelf het labyrint te betreden.


Deze paragraaf wil ik graag met jullie delen

Alicia herinnerde zich die woorden alsof ze in haar huid gegrift stonden. Niets verrast en jaagt meer schrik aan dan wat een mens al weet. Toen ze die middag haar hand op de deurklink van de oude boekhandel van Sempere & Zoons legde, voelde ze hoe dit nog te leven leven haar beroerde, en ze vroeg zich af of het niet al te laat was. Toen ze binnenkwam, werd ze door het getinkel van het belletje boven de deur ontvangen, door het aroma van duizenden pagina's van boeken die op hun kans wachtten, en door een nevelig licht dat het geheel met een droomweefsel overtrok. Alles was zoals ze in haar herinnering had, van de eindeloze hoeveelheid licht houten boekenkasten tot en met het laatste in licht gevangen stofje. Alles behalve zij.

'Je drinkt om te herinneren en je schrijft om te vergeten.'


Specificaties

Uitgever: Signatuur

Prijs: Paperback €17,50 E-book €9,49 Luisterboek €11,99

Publicatiedatum: 7-11-2017

Aantal pagina's: 848

ISBN: 978 90 5672 581 5