Het moois dat we delen- Ish Ait Hamou

15-02-2023

Literaire fictie

'Wie ooit gebeten is door een slang, is al bang voor een stukje touw.'

Soumia is na een turbulente periode terug op zoek naar haar plaats in de maatschappij. Maar terwijl ze rouwt om haar verleden lijkt vergeving in haar vertrouwde omgeving nog heel ver weg. Luc rouwt al vijf jaar om zijn overleden vrouw en kan de haat die hij voelt na al die tijd nog niet plaatsen. Soumia's en Lucs lot lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden te zijn. Slagen ze erin om elk de juiste keuzes te maken?

Ik heb Het moois dat we delen al veel te lang ongelezen in mijn kast staan. Maar met deze prachtige limited edition kon ik niet anders dan hier verandering in te brengen. In Het moois dat wel delen verteld Ish Ait Hamou ons het verhaal van Soumia en Luc. Het verhaal wordt beetje bij beetje opgebouwd, waardoor je mondjesmaat meer te weten komt over het leven van Soumia en Luc.

De gelaagdheid waarmee Ish Ait Hamou schrijft weidt uit over hoe hokjes denken en racisme in de hedendaagse maatschappij voor de nodige ooglappen zorgt. Het moois dat we delen laat je elke versie van het verhaal meevoelen, en maakt duidelijk dat iedereen recht heeft op een stem. Een verhaal dat je inzicht geeft in een gedeeld lot, eenzaamheid en verbondenheid.

Intens, onomwonden, gevoelig, meeslepend, echt, puur en hartverwarmend zijn maar enkele van de lovende woorden over Het moois dat we delen. Een verhaal dat voor ieder van ons het ontdekken waard is.


Specificaties

Uitgever: Angèle / Standaard Uitgeverij

Prijs: Paperback €22,99 E-book €9,99 Luisterboek €12,99

Publicatiedatum: oktober 2019

Aantal pagina's: 274

ISBN: 9789022336960

Met dank aan Standaard Uitgeverij voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.