Het wilde eiland- Karen Swan

27-06-2023

Historische roman

Het Wilde Eiland #1

Ze was een meisje van St Kilda, een onverschrokken klimster die achteloos aan de touwen hing, maar voor het eerst in haar leven snapte ze wat anderen voelden wanneer ze haar bekeken als een spin op de muur: de angst om te vallen.

1930, St Kilda, een afgelegen eiland in Schotland

De achttienjarige Effie weet niet beter dan dat het leven St Kilda zwaar is. Samen met haar vader leeft ze in een klein huisje in het dorp. Overigens het enige dorp op het eiland. Zij en de andere 34 bewoners van het dorp overleven van de eieren die vogels leggen op de kliffen en van het vangen van vogels. Maar het is het eiland dat Effie haar thuis noemt.

Wanneer er Lord Sholto samen met zijn vader een bezoek brengt aan het eiland, wordt Effie aangewezen als gids. Er zijn maar enkele ogenblikken nodig om de vonk tussen Effie en Lord Sholto te laten overspringen. Voor het afscheid, beloofd Lord Sholto Effie om een plan te maken, om hun liefde alsnog verder te zetten.

Wanneer het eiland geëvacueerd wordt naar het vasteland, omdat het leven er te zwaar wordt, raakt Effie haar thuis kwijt en overigens haar enige band met Lord Sholto. Het is moeilijk te aarden voor Effie in een wereld waar alles makkelijker gaat. Ze mist haar thuis als nooit tevoren en alsof dat niet genoeg is, huilt haar hart nog steeds om haar verloren liefde. Tot dat het lot haar goed gezind blijkt te zijn…

Voor het eerst in weken had ze weer het gevoel zichzelf te zijn. De oude Effie. Effie Gillies van St Kilda.

Karen Swan baseerde zich voor Het wilde eiland op de waargebeurde geschiedenis van het Schotse eiland St Kilda. Een geschiedenis die erg boeiend en waardevol is. Karen Swan slaagde erin om de geschiedenis van St Kilda weer tot leven te brengen. Dit ging niet meteen van een leien dakje. Ik had wat meer tijd nodig om mij in het verhaal te kunnen verliezen. Dit heb ik wel vaker bij het eerste deel van een serie. Echter, eens Karen Swan me mee had, was ik ook niet meer te stoppen. Haar meeslepende, beeldende en gedetailleerde schrijfstijl laten je de ruige natuur en het harde leven op St Kilda meebeleven.

Het hoofdpersonage Effie, is overigens een heel aimabel persoon. Ik kan me amper voorstellen dat er iemand niet van Effie houdt.

Het wilde eiland is een levendig verhaal met de nodige plotwendingen. Een bijzonder verhaal over afkomst en kansloze liefde. Een verhaal dat smaakt naar meer.

Specificaties

Uitgever: Xander Uitgevers

Prijs: Paperback €22,99 E-book €9,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 14 maart 2023

Aantal pagina's: 464

ISBN: 9789401619226

Met dank aan Uitgeverij Xander voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.