Het zwembad - Libby Page

05-10-2022

Roman

Het is een plek die ze goed kent. Het is het zwembad. Haar zwembad.

De 86-jarige Rosemary woont al haar ganse leven in de Londense wijk Brixton. Maar sinds haar man George twee jaar geleden overleed, voelt ze zich verloren. De plaatsen waar ze nog houvast vond en herinneringen kon ophalen aan George, lijken met de tijd allemaal verdwenen te zijn en vervangen door modernere accommodaties. De enige plaats waar ze zich nog dicht bij George voelt, is haar geliefde zwembad. Maar wanneer ook het zwembad bedreigd wordt met sluiting, besluit ze om niet bij de pakken te blijven zitten.

Samen met de hulp van Kate, een journaliste van de plaatselijke krant, gaat ze de uitdaging aan. Kate en Rosemary vinden veel meer dan partners in crime bij elkaar, en er ontwikkeld zich een mooie vriendschap. Maar zal dit alles genoeg zijn om het geliefde zwembad van Rosemary te redden?

Eerder las ik al Het eiland van Libby Page, Het eiland wist mij te ontroeren en enorm te boeien. Het zwembad moet zeker en vast niet onderdoen, maar wist mij wel minder te raken. Doch kan ik over Het zwembad niets negatief verzinnen. Het zwembad wordt verteld vanuit het perspectief van Rosemary en Kate. De twee vrouwen smelten op deze manier samen tot een hartverwarmend geheel. Door de korte hoofdstukken leest het verhaal erg vlot en aangenaam. Bovenal gaat het verhaal over zoveel meer dan over Het zwembad.

Het is een verhaal over saamhorigheid, liefde, vriendschap en in het bijzonder over alles inzetten voor datgene waar je het meest van houdt.


Deze paragraaf wilde ik graag met jullie delen

Aan de rand van het park, vlak bij haar balkon, slaat een laag gebouw van rode bakstenen zijn armen om een perfecte blauwe rechthoek. Het zwembad is gestreept door de touwen die het in banen verdelen en ze ziet handdoeken langs de rand liggen. Zwemmers drijven als bloemblaadjes op het water. Het is een plek die ze goed kent. Het is het zwembad. Haar zwembad.


Specificaties

Uitgever: A.W. Bruna

Prijs: Paperback €12,95 E-book €7,99 Luisterboek €9,99

Publicatiedatum: mei 2018

Aantal pagina's: 336

ISBN: 9789400509894