De IJskinderen- M.G. Leonard

11-12-2023

Geïllustreerd door Penny Neville-Lee

Alle leeftijden

Donk're dagen worden warm
Winter laat zich verjagen.
IJs smelt en wordt weer water
in deze hete dagen.
Als seizoenen veranderen
moet er wat worden gedaan.
Met harten van kinderen
kan winter blijven bestaan.

Op een nacht verdwijnt Bianca's vijfjarige broertje Finn. Hij wordt teruggevonden in het park, bevroren op een voetstuk van ijs. Zijn hart klopt langzaam verder en hij ziet er vredig uit in zijn cocon van ijs. Maar wanneer steeds meer kinderen bevroren raken, denkt Bianca een spoor gevonden te hebben met een bijzonder zilveren boek. Echter wil er geen enkele volwassene luisteren naar Bianca en besluit ze zelf op onderzoek uit te gaan. Haar tocht brengt haar naar een bijzondere plaats, vol sneeuw, ijs…en magische kinderen.

'Ik ga uitzoeken wie je dit heeft aangedaan, Finn,' fluisterde ze tegen haar broer. 'Dat beloof ik. Ik ga je redden.'

Wat heb ik genoten van De ijskinderen. Een verhaal dat kan gelezen worden door alle leeftijden en dat ieders hart zal weten te verwarmen.

Hoofdpersonage Bianca wist al snel mijn hart te stelen. Ze is zo dapper en doet er alles aan om haar broertje Finn te redden van de ijzige koude.

M.G. Leonard weet op een sprookjesachtige manier een actuele boodschap te verweven in het verhaal. Een boodschap belangrijk om gehoord te worden, want onze kinderen zijn nu eenmaal de toekomst van morgen.

Ook kwamen er herkenbare sprookjes terug in De ijskinderen, stukjes van het ene sprookje werden verweven met stukjes van weer een andere sprookje en zorgden op die manier voor een mooi, kloppend geheel.

Het prachtige verhaal in combinatie met mooie, magische illustraties maakt van De ijskinderen een mysterieus, meeslepend, winters en hartverwarmend verhaal voor ieder van ons.

Kon iets een misdaad zijn als het nooit eerder was gebeurd?

Specificaties

Uitgever: Uitgeverij De Fontein

Prijs: Hardback €17,99 E-book €9,99 Luisterboek €13,99

Publicatiedatum: 7 november 2023

Aantal pagina's: 272

ISBN: 9789026169618

Met dank aan Uitgeverij De Fontein voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.