Ik red me wel- Leanne Pots

03-07-2023

Roman

Weidse liefde #1

Ze voorzag haar wimpers van macara, waardoor ze nog langer leken, en stak haar haren opnieuw op. Ze knikte haar spiegelbeeld toe, ze was er klaar voor.

Operatie accepteer-Abels-hulp-zonder-je-hart-te-verliezen kon van start.

Nora is een echte workaholic, ze houdt van mooie spullen en bovenal van het leven in de stad. Wanneer haar oma overlijdt en ze een vakantiehuisje op het Twentse platteland erft, staat haar besluit al vast voor ze het huisje gezien heeft. Geen denken aan dat ze het huisje houdt om tijd door te brengen op de boerenbuiten. Maar een laatste belofte aan haar oma zorgt ervoor dat ze minstens vier weken moet verblijven in het schattige huisje. Ze besluit van deze weken nuttig gebruik te maken en het huisje op te knappen voor verkoop. Al is Nora niet echt heel handig…Als haar buurman en tevens rasechte boer, Abel opduikt en zijn hulp aanbiedt wijst ze hem eerst af. Maar wanneer de opknapwerken steeds meer op sloopwerken beginnen te lijken zet Nora haar trots aan de kant en schakelt ze Abel in.

Hoe meer tijd Nora met Abel doorbrengt, hoe harder hun verschillen bij haar doordringen, maar ook hoe feller die vonken tussen hun beginnen te gloeien…Zullen ze samen tot een compromis kunnen komen tussen de stad en het platteland? Of is hun prille liefde van begin af aan al ten dode opgeschreven?

Leanne Pots schreef met Ik red me wel haar debuut en tevens ook het eerste deel van de serie Weidse liefde. De cover trok onmiddellijk mijn aandacht, door de schattige rood- witte ruitjes.

Ik verheug me nu al op het tweede deel van deze reeks, want ik heb echt aangenaam genoten van Ik red me wel. Ik red me wel wordt verteld vanuit het perspectief van Nora en Abel. We krijgen een kijkje in hun gedachten en voelen mee met hun twijfels. Leanne Pots luchtige, grappige en heel erg vlotte schrijfstijl ervoor dat ik het boek in één adem uitlas. Doorheen het verhaal doorbreekt ze allerlei clichés en gaf ze mij meermaals het gevoel naar een 'Boer zkt vrouw' aflevering te kijken. Gelukkig is dat net één van de enige programma's die ik volg. Voor diepgang moet je Ik red me wel niet lezen, maar wel voor kleffe romantiek en heerlijke feelgood. Het enige minpuntje van het boek vond ik het godsdienstige aspect. Naarmate het verhaal vorderde, kwam dat voor mij net wat teveel aan bod.

Ik red me wel is een heerlijke feelgood verhaal, voor lezers van Charlotte DeMonchy die houden van romantiek.

Specificaties

Uitgever: KokBoekencentrum

Prijs: Paperback €22,99 E-book €9,99 Luisterboek €12,99

Publicatiedatum: 6 april 2023

Aantal pagina's: 302

ISBN: 9789029734219

Met dank aan Uitgeverij KokBoekencentrum voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.