In de schaduw van de wilg- Suzanne Kelman

12-06-2023

Historische roman

Rusland, 1940

De Russische Anya en Nikolai worden als spion uitgezonden naar het platteland van Engeland. Beide hadden nooit de intentie om spion te worden, maar wilden door omstandigheden hopeloos graag wegvluchten uit Rusland. Hun vaderlandsliefde laat hun dan ook al snel in de steek wanneer ze door een hechte familie opgenomen worden op hun nieuwe werkplaats. Maar de angst om ontdekt te worden door Rusland blijft. Anya en Nikolai vinden bij elkaar de troost en liefde die ze nodig hebben, maar wanneer allerlei geheimen dreigen uit te lekken drijft een speling van het lot hun uit elkaar. Het enige dat hun nu nog verbind ligt in de schaduw van de wilg.

Engeland, heden

Laura verhuisde nog maar net naar een prachtig, oud landhuis met een ommuurde, geheime tuin. Deze tuin in zijn oude glorie herstellen is Laura's project voor de komende tijd. Maar wanneer ze onder de omgewaaide, oude wilg een klein blikken doosje vindt met daarin een sleutel en een korte boodschap, begint ze aan een zoektocht naar de ware eigenaar van deze spullen. Een zoektocht die een onverwerkt jeugdtrauma terug de kop laat opsteken.


Van in het prille begin van In de schaduw van de wilg was ik al verliefd. Suzanne Kelmans beeldende schrijfstijl met een vleugje poëzie kan wel elke lezer zijn hart veroveren. Ze slaagt erin om op zulke manier emoties over te brengen, dat je het werkelijk voelt, de pijn en angst, maar ook de liefde. Beide tijdslijnen zijn gedetailleerd uitgewerkt, evenals de hoofdpersonages Anya, Nikolai en Laura. De oorlog mag dan wel de rode draad zijn doorheen dit verhaal, toch verdwijnt deze wat op de achtergrond en is het vooral het liefdesverhaal dat de bovenhand krijgt. Een tragisch, maar prachtig liefdesverhaal dat mij tijdens het lezen stevig vasthield en niet meer losliet.

In de schaduw van de wilg is een prachtige, meeslepende historische roman over vertrouwen, pijn, angst en hoop. En bovenal, over liefde.

Specificaties

Uitgever: Luitingh- Sijthoff

Prijs: Paperback €20,99 E-book €12,99

Publicatiedatum: 11 april 2023

Aantal pagina's: 382

ISBN: 9789021036847

Met dank aan Uitgeverij Luitingh- Sijthoff voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.