Jongen verslindt heelal - Trent Dalton

15-06-2022

Roman

'Doe wat met je tijd, voordat de tijd wat met jou doet.'

De 12-jarige Eli Bell heeft het niet gemakkelijk. Zijn vader is verdwenen, zijn moeder is een drugverslaafde, zijn broertje weigert te praten, zijn stiefvader dealt drugs en zijn oppas is een ex-crimineel. Toch haalt Eli Bell samen met zijn broer August het best uit elke situatie en slagen ze er nog steeds in om te dromen van een mooie toekomst. Wanneer Eli's moeder gearresteerd wordt en zijn stiefvader van de aardbol verdwijnt, lijkt de wereld eventjes te vergaan. De twee broers worden bij hun biologische vader geplaatst, een vader die voor hun onbekend is en ook nog eens worstelt met een verslaving. Maar Eli geeft de moed niet op, hij besluit te vechten voor zijn moeder en zijn dromen. Maar dat is buiten de criminelen gerekend die het op zijn familie gemunt hebben...

'Je einde is een dood ornaatelfje.'

Trent Dalton neemt je mee naar het leven van een tienerjongen die worstelt met de harde wereld rondom hem. Een wereld vol drugs en geweld, maar ook een wereld waar plaats is voor onvoorwaardelijke vriendschap en de buitengewone liefde tussen twee broers. De jongen verslindt heelal is een verhaal geschreven met bijzondere, weelderige zinnen, prachtige omschrijvingen waarbij geen detail verloren gaat. Details zijn immers het belangrijkste in dit boek.

Trent Dalton schreef met Jongen verslindt heelal een waar meesterwerk, subliem, magistraal...ik sloot het boek met een zucht, want dit is een verhaal, dat mij altijd zal bijblijven.


Specificaties

Uitgever: HarperCollins

Prijs: Paperback €24,99 E-book €4,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 16 april 2019

Aantal pagina's: 496

ISBN: 978 94 027 0263 7