Knap voor een dik meisje - Tatjana Almuli

18-07-2022

Autobiografisch

Het gewicht van gewicht.

Tatjana is al haar hele leven dik. Van kinds af aan heeft iedereen wel een mening over haar gewicht, goed bedoeld of niet, het kwetst elke keer weer. Haar kindertijd en jeugd werden gekenmerkt door pesterijen en schaamte. Tatjana vertelt over haar strijd om aanvaard te worden in een maatschappij waar dat slank zijn de norm is. Maar wat nog belangrijker is, is haar gevecht om zichzelf te aanvaarden, met of zonder extra kilo's.

Ik las Tatjana's boeken in omgekeerde volgorde. Eerst las ik Ik zal je nooit meer, die beviel mij zo goed dat ik haar eerste boek ook koste wat kost wilde lezen, en wat ben ik daar blij om dat ik dat gedaan heb! Tatjana laat je meekijken in haar diepste verlangens en wensen, maar laat ook open en bloot haar angsten en onzekerheden zien. Dat maakt Knap voor een dik meisje een oprecht, eerlijk en rauw verhaal, dat ontroerd en confronteert. Ik kan alleen maar besluiten dat Tatjana Almuli een voorbeeld voor velen is, een topvrouw die prachtig is vanbinnen en vanbuiten.


Deze paragraaf wilde ik graag met jullie delen

Ik zit met een jongen die ik leuk vind op een kleedje aan het water. Het is broeierig, een zomeravond in juli, en we willen gaan zwemmen. Ik draag een kort, mouwloos jurkje waarin ik me niet helemaal op mijn gemak voel. Alsof de jongen dat aanvoelt en mijn ongemak wil wegnemen, strijkt hij door mijn haren, geeft me een kus en zegt: 'Je hebt zo'n mooi gezichtje, weet je dat?' Ik glimlach en wil iets terugzeggen, maar hij is me voor: 'Ja, je bent echt wel knap. Voor een dik meisje.'


Specificaties

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

Prijs: Paperback €18,99 E-book €10,99 Luisterboek €11,99

Publicatiedatum: 9 april 2019

Aantal pagina's: 192

ISBN: 9789038805931

Met dank aan Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar voor het recensie- exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.