Legendes & Lattes- Travis Baldree

13-05-2024

Fantasy

Legendes & Lattes #1

'Dat iets op een bepaalde manier begint, wil niet zeggen dat het ook zo eindigt.'

De avontuurlijke ork Viv is helemaal klaar met het verleden en heeft alvast iets nieuws in gedachten. Ze wil dolgraag een koffiehuis beginnen. Maar dat is echter moeilijker dan het lijkt wanneer niemand ooit al van het zwarte drankje gehoord heeft en er ook nog iemand achter haar aan zit.

Maar Viv is zo niet van het snelle opgeven. Met de hulp van enkele dorpelingen gaat ze de uitdaging aan. Legendes & Lattes wordt meer dan ze ooit had durven dromen. Maar soms is er net dat tikkeltje meer nodig om het geloof in jezelf terug te vinden…

Legendes & Lattes is zo cosy! Je word onmiddellijk ondergedompeld in warmte, sfeer en vriendschap. Toch vond ik het in het begin toch even wat vreemd. Een shrek-achtige vrouw, die een koffiehuis wil beginnen en dat vervolgens laat verbouwen door een kabouter, met een rat in de keuken en een succubus als koffiedame?

Hoe vreemd het eerst ook klonk, hoe logisch het verder in het verhaal leek.

Het verhaal is erg vlot gebracht, en je kan haast de koffie ruiken. Ik voelde mij als het ware in een rustige, comfy koffiebar. Net zoals het ganse boek ook voelt. Rustig, gemoedelijk, zacht en liefdevol.

Travis Baldree brengt als schrijver duidelijk naar voren dat het niet is omdat je iets kan zijn, je het ook wilt zijn. Ieder mag zijn wat hij/zij wil. Een ork kan een koffiebar uitbaten, een ratkin kan in de keuken staan en een kabouter kan klusjes doen. Het geheel van iedereen is anders en iedereen is gelijk, is de troef van Legendes & Lattes.

Legendes & Lattes is met zijn hoge cosynessfactor, fantasy voor alle leeftijden en voor ieders persoonlijkheid. Een meeslepend debuut over eenzaamheid, schaamte, vriendschap, hoop, vertrouwen en geloof.

Een verhaal dat je laat verlangen naar een hete kop sterke koffie en een arm om je heen.

'Je hoeft niet te vergeten wie je vroeger was...want daardoor ben je hier terechtgekomen.'

Specificaties

Uitgever: Zomer & Keuning

Prijs: Gebonden €20,00 E-book €9,99

Publicatiedatum: 1 mei 2024

Aantal pagina's: 338

ISBN: 9789020555523

Met dank aan Uitgeverij Zomer & Keuning voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.