Lichtpunt- Corina Bomann

03-05-2023

Historische roman

Deel twee van de Walfriede- serie

'We rouwen en gaan door, want het is onze roeping.'

Berlijn, 1929. Bijna tien jaar na de opstart van Walfriede.

Alles loopt op rolletjes in het Walfriede- ziekenhuis. De goede zorgen van de dokters en verpleegsters zijn tot heinde en ver bekend en zorgen voor een regelmaat aan patiënten. Lilly Wegner, de nieuwe verpleegster in Walfriede, wordt onder de hoede geplaatst van Dr. Rudolph Kirsch. Na een moeizaam begin, loopt de samenwerking beter en beter, en ontstaan er de eerste vonken tussen Lilly en Dr. Kirsch. Maar Lilly's verleden speelt haar parten, en ook de toekomst is onzeker. Joden, zoals Dr.Kirsch worden uitgesloten uit het dagelijkse leven. Zal het verleden van Lilly hun liefde inhalen? Of komt het oprukkende nationaalsocialisme tussen beiden?

Ondertussen gaat het steeds slechter met de gezondheid van Louis Conradi, de directeur- geneesheer van Walfriede. Hij houdt zijn klachten angstvallig verborgen voor iedereen. Maar wat wanneer zijn gezondheid een dieptepunt bereikt?

Waar deel één van de Walfriede- serie eerder opbouwend was, voel je dat het verhaal in deel twee echt wel van start is gegaan. Lichtpunt is niet alleenstaand te lezen, je hebt echt wel de info van het eerste deel nodig.

Wederom beschreef Corina Bomann de tijdsgeest van deze periode naar waarde, de angst onder de Joodse burgers naar aanloop van Wereldoorlog Twee is duidelijk voelbaar. De onrustwekkende gebeurtenissen die Corina Bomann hier voor aanhaalt, maken het plaatje helemaal af.

In het vorige deel speelde Hanna Richter een hoofdrol, nu vind je haar personage wat meer op de achtergrond, maar verdwenen is ze zeker niet. Nog steeds speelt ze een belangrijke rol in het ganse verhaal. Toch komt vooral de jonge verpleegster Lilly op de voorgrond, een jong, onzeker meisje met een moeilijk verleden. Corina Bomann werkte Lilly en alle andere personages tot in detail uit, waardoor ze aanvoelen alsof je ze al jaren kent. Ondanks dat Lichtpunt toch een stevig aantal pagina's heeft, vlieg je er doorheen. De vlotte, aangename schrijfwijze dompelen je onder in de wereld van Walfriede, waar je pas uit lijkt boven te komen wanneer je de laatste pagina omslaat. Door het open einde, blijf je nog wat hangen in de Walfriede sfeer en kan je alleen maar gissen naar de gebeurtenissen in deel drie!

'Alles wat hij zei klonk onvoorstelbaar mooi. Bijna te mooi om waar te zijn. Maar ze wilde even niets anders dan erin geloven.'

Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Paperback €22,99 E-book €12,99 Luisterboek €

Publicatiedatum: 21 februari 2023

Aantal pagina's: 576

ISBN: 9789022598108

Met dank aan Uitgeverij Boekerij voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.