Liefde in het weeshuis- Lizzie Page

15-04-2024

Historische roman

De Weeshuis-serie #3

Ze had soms het gevoel dat alles in elkaar stortte. Dat ze haar eigen kasteel goed opgebouwd had en dat alles goed was, en dan kwam er een kind langs met een grote schep en die sloeg het hele zandkasteel kapot.

Suffolk, 1951

Clara krijgt als huismoeder weer heel wat voor haar kiezen. De weeskinderen smeken haar om mee te mogen doen met het befaamde Festival of Britain, met tal van audities en allerlei akkefietjes tot gevolg. Alsof Clara nog niet genoeg aan haar hoofd heeft, want ook twee nieuwe jongens vinden hun thuis in het voormalige  Shilling Grange. Waar de kleine Denny terughoudend en verdrietig is om het plotse overlijden van zijn ouders, is de puberale Clifford voornamelijk in voor wat uit de kluiten gewassen kattenkwaad. Clara weet niet wat te beginnen met de rebellie van Clifford en zou dolblij zijn met wat goede raad. Maar degene waarbij ze haar hart het liefst zou luchten, lijkt allesbehalve oog voor haar te hebben…

Ook dit derde deel van De Weeshuis- serie is deels gebaseerd op waargebeurde feiten in combinatie met fictie. Lizzie Page maakte hier wederom een mooi en vlot samenhangend geheel van. Toch wordt Liefde in het weeshuis voornamelijk gedomineerd door het Festival of Britain en de inspanning die de kinderen hiervoor moeten doen. Het ware verhaal van Clara zelf verdwijnt hierdoor naar de achtergrond en kabbelt op deze manier wat te langzaam naar mijn zin verder.

Naar het einde van het verhaal toe, lijkt alles ineens razendsnel te gaan. Net dat laatste deel, had ik liever wat verder uitgewerkt gezien. Voor mij is dit derde deel, ook het minste deel van de serie. Echter zijn de drie delen tezamen, wel erg sterk.

Ondanks dat ben ik toch héél erg benieuwd naar de toekomstige boeken van Lizzie Page. Haar schrijfstijl is er eentje die me erg ligt en telkens weer nieuwsgierig maakt naar meer.

Specificaties

Uitgever: Oceaan Uitgevers

Prijs: Paperback €20,99 E-book €12,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 14 februari 2024

Aantal pagina's: 320

ISBN: 9789046832271

Met dank aan Uitgeverij Oceaan voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.