Maan- Lucinda Riley

30-05-2023

Roman

De Zeven Zussen #5

Na de dood van Pa Salt, neemt Tiggy een job aan in de afgelegen bossen van Schotland. Op landgoed Kinnaird zal ze de Schotse wilde katten terug introduceren in de natuur. Haar baas Charlie en tevens Laird van het landgoed is moeilijk te doorgronden, maar toch voelt Tiggy een duidelijke aantrekkingskracht. Als Tiggy de oude Chilly ontmoet, een zigeuner die op het landgoed woont, lijkt het lot aan Tiggy's kant te staan. Chilly imponeert Tiggy niet alleen met zijn spirituele gave, maar ook met de aanwijzingen die hij heeft over Tiggy's verleden. Tiggy besluit Chilly's raad op te volgen en gaat op ontdekking in Granada. Zal ze de antwoorden vinden die ze zoekt?

Ondanks Maan, het vijfde deel van De Zeven Zussen reeks is, wist Lucinda Riley mij toch opnieuw te verrassen. Wederom een vlotte, aangename schrijfstijl, die je deze keer meeneemt naar de pracht van Schotland, maar ook de geschiedenis van de zigeuners in Sacramonte blootlegt. De tijdslijnen van het heden konden mij zeker wel boeien, toch vind ik nog steeds dat Lucinda Riley's sterkste punt bij de historische lijnen ligt. Ze weet de geschiedenis en leefomstandigheden tot leven te brengen op reële wijze. Ze slaagt erin om toch elk deel van De Zeven Zussen reeks op een andere manier te brengen, terwijl het basisverhaal telkens hetzelfde blijft.

Uiteraard weer genoten van deze vijfde zus! Maar wel extra benieuwd naar het volgende deel, Electra is mijn minst favoriete zus, zou dit zich laten voelen in Zon?

Specificaties

Uitgever: Xander Uitgevers

Prijs: Hardcover €24,99 Paperback €22,99 E-book €11,99 Luisterboek €18,99 Tweedehandsgelukje €4,50

Publicatiedatum: 11 januari 2019

Aantal pagina's: 608

ISBN: 9789401610247