Mary en Rose - Rebecca West

07-11-2022

Literaire roman

Deel twee in de Aubrey-trilogie

Het leven bij de familie Aubrey kabbelt rustig verder.

De tweeling Mary en Rose zijn nog steeds verknocht aan hun pianospel. De meisjes besluiten een gooi te doen naar een plaats in het conservatorium en werken ontiegelijk hard om hun dromen naar waarheid te volgen. Mary leeft van haar muziek, maar Rose komt mettertijd tot de conclusie dat ze naast muziek ook nood heeft aan een sociaal leven.

Hun zus Cordelia heeft de hoop om ooit een bekende violiste te worden opgegeven. Ze krijgt de kans om te trouwen met een ambtenaar, een enorm saaie man. Maar kan zich toch verzoenen met haar huwelijk.

Richard Quinn droomt zijn dromen. Zijn verlangen om zich te wijden aan literatuur en poëzie wordt plots doorbroken door de uitbraak van de Eerste Wereldoorlog. Richard Quinn meld zich aan als trots soldaat en trekt ten strijde.

Rosamund, de nicht van de familie Aubrey volgt een opleiding als verpleegkundige en kan zich al snel bewijzen wanneer de moeder van de Aubreys ziek wordt en verzorging nodig heeft.

Zal de familie Aubrey even hecht blijven na al deze uitdagingen die op hun pad komen?

Deel twee van de Aubrey-trilogie. De cover is minstens zo mooi als die van het eerste deel en wakkert het verlangen alleen maar aan om te starten in zulk prachtig boek.

Ondanks de titel Mary en Rose, wordt het verhaal grotendeels verteld uit het oogpunt van Rose. Rose neemt je mee in haar gedachten, haar leven en haar dromen. Rebecca West laat geen ogenblik onbenut om uit te wijden over de kleinste details. Lange hoofdstukken met ellenlange zinnen, zorgen voor een heerlijke, vertrouwde klassieker, die langzaam wegleest maar je een hartverwarmend gevoel geeft.

De Aubrey-trilogie is een reeks klassiekers om te koesteren.


Specificaties

Uitgever: Signatuur

Prijs: Paperback €26,99 E-book €14,99 Luisterboek €17,99

Publicatiedatum: 13 september 2022

Aantal pagina's: 416

ISBN: 9789056726959

Met dank aan Uitgeverij Signatuur voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.