Mathilda's geheim - Corina Bomann

16-04-2022

Historische roman

Tweede deel in de trilogie 'De vrouwen van de Leeuwenhof'

In Mathilda's geheim gaat het verhaal van de vrouwen van de Leeuwenhof verder. Wanneer Mathilda's moeder na een slepende ziekte sterft, duikt Agneta Lejongård op als haar voogd. Ze neemt Mathilda mee naar haar landgoed de Leeuwenhof, waar ze kennismaakt met de kinderen van Agneta, de tweeling Magnus en Ingmar, en Agneta's man, Lennard. Mathilda's leven veranderd drastisch, ze laat haar jonge liefde Paul achter in Stockholm en haar beste vriendin Daga, maar ze neemt zich voor om na de vier jaar dat ze onder voogdijschap staat van Agneta terug te keren naar Stockholm en haar leven daar verder te zetten.

Echter zorgt Ingmar er voor dat ze zich sneller thuis voelt dan ze zou willen. Ze leert als het moois van het landgoed kennen, leert paardrijden, dansen en leert de gepaste etiquette voor het hoogstaand bezoek dat het landgoed geregeld mag ontvangen. Maar toch zorgt Magnus, de andere tweelingbroer ervoor dat ze twijfels krijgt over de oprechtheid van Agneta en voelt ze dat er een onbesproken geheim in het landgoed rondwaart.

Wederom erg genoten van een pareltje van Corina Bomann. Ook dit verhaal leest erg vlot, en laat alle puzzelstukjes mooi in elkaar vallen. Het verhaal klopt gewoon als een bus. Ondertussen voel ik mij helemaal thuis in de Leeuwenhof en voel me zelf al bijna als een adellijke bewoner. Bij dit tweede deel van de trilogie voel je wel dat het verhaal niet helemaal afgesloten is, het geeft de mogelijkheid om netjes verder te bouwen op het verhaal van Mathilda.

Als ik dan toch één minpuntje mag geven is het de achterflap tekst, deze laat doorschemeren dat de Tweede Wereldoorlog een belangrijk onderdeel van het verhaal is, maar dit is niet zo. Het komt eerder eens sporadisch ter sprake.

Dat ter zijde, zin in meer de Leeuwenhof!


Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Paperback €21,99 E-book €11,99 Luisterboek €19,99 Tweedehandsgelukje €5,00

Publicatiedatum: 2020

Aantal pagina's: 560

ISBN: 9789022587171