Middernachtsfeest- Sarah Sprinz

12-07-2023

Dark- Academia

Dunbridge Academy #1

Ik ben nog steeds Emma, maar wat ik hier ga zijn, ligt helemaal in mijn handen. En dat bevalt me eigenlijk heel goed.

Na jarenlange twijfels besluit de zeventienjarige Emma een sprong in het duister te nemen en zich in te schrijven in Dunbridge Academy, een Schotse kostschool. Die beslissing heeft alles te maken met haar vader, die op haar elfde uit haar leven verdween. Emma mist antwoorden op tal van vragen waarmee ze niet bij haar moeder terecht kan en gaat zelf op zoek naar antwoorden op de plaats waar haar ouders elkaar leerden kennen, Dunbridge Academy. Emma wordt warm onthaald door haar medeleerlingen en voelt zich al snel thuis op de kostschool. Vooral wanneer Henry, een populaire knappe jongen van haar jaar de nodige verleidelijke blikken naar haar werpt. Echter is er één leraar die een stokje voor Emma's vreugde blijkt te steken. Mr. Ward lijkt meer te weten over Emma's vader, en deinst er niet voor terug om dat tegen Emma te gebruiken.

De Dark- Academia trend heeft ook mij te pakken. Middernachtsfeest past echt perfect in dit plaatje. De cover in combinatie met het bedrukte boekblok, maakt het echt een plaatje om te lezen.

Het verhaal van Middernachtsfeest wordt verteld vanuit het perspectief van Emma en Henry, al leer je doorheen het verhaal nog tal van andere personages kennen. Hoe kan het ook anders op een kostschool? Toch liep het verhaal niet volledig volgens verwachtingen. De achterflaptekst suggereert een ander, spannender verhaal dat meer om de school en de zoektocht naar Emma's vader draait. Echter vond ik deze onderwerpen net meer naar de achtergrond verdwijnen. Jammer vond ik dat anderzijds dan ook weer niet. Sarah Sprinz vlotte, aangename schrijfstijl sleepte mij helemaal mee in de mooie romance die ontstaat tussen Henry en Emma. Een romance met de nodige ups en downs, die zorgen voor een boeiend verhaal.

Middernachtsfeest is een heerlijk romantisch verhaal, over de prille liefde van twee gehavende tieners in een prachtige setting van Dunbridge Academy.

Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Paperback €23,99 E-book €4,99

Publicatiedatum: 25 april 2023

Aantal pagina's: 416

ISBN: 9789022598351

Met dank aan Uitgeverij Boekerij voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.