Ochtendgloren- Corina Bomann

15-03-2024

Historische roman

Waldfriede #4

Berlijn, 1948

In de nasleep van de oorlog kan de achttienjarige Christina eindelijk beginnen aan haar verpleegopleiding bij Waldfriede. Het ziekenhuis is haar niet vreemd, want nadat zuster Hanna zich twee jaar geleden over haar ontfermde, woonde en werkte ze als dienstmeisje in het ziekenhuis.

Haar grote droom is om vroedvrouw te worden, maar de demonen uit haar verleden lijken hiervoor in de weg te staan. De moeilijke politieke situatie in Duitsland, de blokkade en de nood aan hulpgoederen helpen hier allesbehalve bij. Wanneer Christina de jonge, ambitieuze Peter ontmoet lijkt de toekomst wat rooskleuriger te kleuren, maar dat is buiten zijn grootse plan gerekend.

Het laatste deel van deze serie voelde heel erg dubbel om te lezen. Ik wilde héél erg graag verder lezen over Waldfriede, maar tegelijkertijd wilde ik ook dat het nooit zou eindigen.

Die sfeer voelde ik overigens als een lichte sluier over het ganse verhaal hangen. De melancholie omdat het einde van deze saga eindigt, wist duidelijk ook in de pen van Corina Bomann te kruipen.

Christina -wederom een nieuw hoofdpersonage in Waldfriede- voelde nou verbonden met het begin van de serie. Een nieuw begin, maar ook een einde. Ook Hanna krijgt dit deel een meer prominentere rol in het verhaal. Er komen vaak flashbacks aan bod van de beginjaren van het ziekenhuis, een mooie terugblik naar een (voor ons niet zo) ver verleden.

Waldfriede verveelt nooit, zelfs niet na vier stevige verhalen, dat heeft Corina Bomann wel héél duidelijk bewezen.

Met pijn in het hart neem ik afscheid van Waldfriede, maar de cirkel is rond. Tijd voor een nieuw hoofdstuk in Corina Bomanns repertoire.

Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Paperback €22,99 E-book €13,99

Publicatiedatum: 5 maart 2024

Aantal pagina's: 544

ISBN: 9789022599013

Met dank aan Uitgeverij Boekerij voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.