Op eigen benen- Jenny Colgan

19-02-2024

Roman

Het nieuwe schooljaar gaat van start op Downey House, een Engelse kostschool aan de kust van Cornwall. Maar niet iedereen staat daarvoor te springen…

Maggie is de nieuwste docente Engels. Ze is vastbesloten om de klas vanaf dag één te laten zien wie de baas is. Maar dat is buiten enkele rebellerende tienermeisjes gerekend...

De veertienjarige Fliss wil niets liever dan terug naar haar oude vertrouwde school, maar haar ouders beslisten nu eenmaal anders. Ze besluit er alles aan te doen om toch naar huis gestuurd te worden…Koste wat het kost.

Simone heeft erg hard gewerkt om een beurs te krijgen voor Downey House. Eindelijk een nieuwe start, ver weg van de pestkoppen op haar vroegere school. Maar wanneer Simone een kamer moet delen met Fliss en nog twee andere verwende rijkeluismeisjes lijken de pesterijen van het verleden zich te herhalen.


Op eigen benen is het eerste deel van de nieuwe reeks van Jenny Colgans De kostschool aan zee.

Een grote joehoe toen ik deze in mijn brievenbus vond, maar naarmate ik begon te lezen, zwakte deze vreugdekreet steeds wat verder af.

Waar is Jenny Colgan in dit boek? Van begin af aan miste ik haar typerende losse schrijfstijl, haar humor, haar vrolijkheid en dat typerende gevoel dat je krijgt als je een Jenny Colgan boek leest.

Het verhaal beslaat een volledig schooljaar, waarin van begin af aan pestgedrag aan bod komt. Toch wordt dit doorheen het verhaal genormaliseerd, komen er denigrerende uitspraken aan te pas en wordt ook bodyshaming niet geschuwd.

Ik ben teleurgesteld dat ik zo teleurgesteld ben in dit boek.

Zo jammer. Maar dat wil niet zeggen dat ik me laat tegenhouden om het tweede deel van deze reeks te lezen. Ik hou de moed erin!

Specificaties

Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Prijs: Paperback €21,99 E-book €9,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 13 februari 2024

Aantal pagina's: 272

ISBN: 9789021042121

Met dank aan Uitgeverij Luitingh- Sijthoff voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.