Op zoek naar Ashley- Danielle Steel

11-09-2023

Roman

Hij had nu een glimp opgevangen van wie zij was, iemand die hij eerder nooit had begrepen.

De 49-jarige Melissa Henderson was amper een decennium geleden een gekend bestsellerauteur, echter na een tragedie 6 jaar geleden leidt ze een kluizenaarsbestaan. Ze kocht zichzelf een prachtig, oud Victoriaans huis, en gooide haar ganse hart in dit zielloze gebouw. Met de hulp van Norm -een aannemer- begon ze het huis stukje per stukje te renoveren. Wanneer ernstige bosbranden vlakbij zorgen voor wereldnieuws, krijgt Melissa telefoon van haar zus Hattie. Hatties bezorgdheid irriteert Melissa mateloos. Al jarenlang heeft ze een zo goed als onbestaande band met haar zus. Als Hattie toch besluit om langs te komen, komen oude herinneringen tussen de twee zussen bovendrijven. Melissa raakte op haar 16de zwanger, en moest dit kind verplicht afstaan ter adoptie, een trauma dat ze nooit te boven is gekomen. Hattie besluit om Melissa te helpen om in het reine te komen met haar verleden, en gaat op zoek naar Melissa's lang verdwenen dochter, Ashley.

Toen ik de achterflaptekst van Op zoek naar Ashley las, vond ik bijzonder veel gelijkenissen met het vorige boek van Danielle Steel, Buren. Echter, naast enkele gelijklopende grote lijnen, loopt dit verhaal gelukkig helemaal anders.

Zoals we gewend zijn van Danielle Steels boeken, leest ook Op zoek naar Ashley bijzonder makkelijk en vlot. Het verhaal gaat razendsnel en gebeurtenissen volgen elkaar gauw op. Toch sloop er een zekere voorspelbaarheid in het verhaal, een voorspelbaarheid die het voor mij jammer genoeg heel wat minder boeiend maakte. Ook de vele herhalingen zorgden er af en toe voor dat het wat langdradig werd. Echter wist Danielle Steel mij wel te verrassen met interessante geschiedenis die ze in het verhaal verwerkte, de verkoop van baby's door kloosters. Alsook het vele actuelere thema van #MeToo gaat ze niet uit de weg.

Op zoek naar Ashley is niet mijn grote favoriet van Danielle Steel, maar gelukkig heeft deze auteur nog bijna 200 andere verhalen om uit te kiezen! Keuze zat dus 😉

Specificaties

Uitgever: Luitingh- Sijthoff

Prijs: Paperback €22,99 E-book €12,99

Publicatiedatum: 9 mei 2023

Aantal pagina's: 320

ISBN: 9789021038674

Met dank aan Uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.