Picknick bij maanlicht- Margaret Kennedy

18-09-2023

Roman

Dagdromen kostte niets en ze leefden in dagdromen, voedden hun uitgehongerde verbeelding met al het voedsel dat ze konden vinden. Deze Giffords, deze impulsieve kinderen die regelrecht uit een sprookje waren gestapt, waren een banket.

Cornwall, 1947

Op een toevallige zomernacht stort een klif neer op het Pendizack Manor Hotel. Geluk bij een ongeluk organiseerden de gasten van het hotel net een picknick bij maanlicht. Maar niet iedereen was aanwezig. Enkelingen bleven in het hotel en werden samen met het hotel bedolven onder de klif. Maar wie ligt er begraven onder het puin? Is het de excentrieke man des huizes Dick Sidal of zijn knorrige echtgenote Ellis? Het gezin Gifford met de vier kinderen? Of Nancibel, het kamermeisje van het hotel?

In de week voor het noodlottige ongeval leren we alle gasten van het hotel kennen. Alle gebeurtenissen, intriges en romances passeren de revue. De kloof tussen de gasten wordt tijdens deze week steeds groter, net zoals het ongeluk dat hun boven het hoofd hangt.


Picknick bij maanlicht, wat vond ik dit een vreemd boek! Dat ik de nodige tijd had om in het verhaal te komen, is slecht lichtjes uitgedrukt. Toch wist het verhaal mij voldoende te intrigeren om verder te lezen. Het zijn net de bizarre dialogen, de bemoeienissen, het nodige drama, de oppervlakkigheid, de sterk uitvergrote gebeurtenissen en snelle schakelen tussen verscheidene voorvallen dat het verhaal dat maakt wat het nodig heeft. Elk deeltje afzonderlijk is vreemd, maar alles tezamen lijkt het samen te smelten tot een geheel dat toch niet ongelezen kon blijven.

Picknick bij maanlicht. Een vreemd en bizar verhaal en toch onmogelijk om niet te lezen.

'Er is me gevraagd om te geloven dat het huis niet veilig is, dat de kliffen waarschijnlijk zullen verzakken!'

Specificaties

Uitgever: Atlas Contact

Prijs: Paperback €24,99 E-book €14,99

Publicatiedatum: 16 mei 2023

Aantal pagina's: 424

ISBN: 9789025474126

Met dank aan Uitgeverij Atlas Contact voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.