Pineapple Street- Jenny Jackson

14-11-2023

Roman

Ze liet haar ogen door de kamer dwalen en bestuurde de vrouwen om zich heen. Zij vormden een roedel chique poedels en Sasha voelde zich een cavia, bibberend van de zenuwen.

De familie Stockton geniet al generatieslang van hun fortuin. Maar de komende generatie lijken er toch wel wat onzekerheden te ontstaan. Darley en Georgiana groeiden op in rijkdom, kwamen nooit iets kort en moesten nooit voor iets werken. Maar wanneer Darleys man betrokken raakt in een schandaal, de verwende Georgiana toch niet alles wat ze wil kan kopen met geld, lijkt geld toch niet de oplossing voor alle problemen. Onderwijl doet schoonzus Sasha er alles aan om in het plaatje van de high society te passen. Tevergeefs, nooit lijkt het goed genoeg te zijn voor haar rijke schoonfamilie.

Jenny Jackson schreef met Pineapple Street haar debuut. Een debuut, met een prachtige aantrekkelijke cover.

Pineapple Street verteld het verhaal over drie vrouwen, allemaal op een ander moment in hun leven, met een andere kijk op de toekomst. Waar het personage Darley onverschrokken kiest voor de liefde (maar op een bepaald moment toch naar meer geld verlangd), is Georgiana een irritante en best arrogante vrouw. Meermaals ergerde ik me aan haar personage. Wie wel mijn hart wist te stelen was Sasha, die ondanks alles steeds haar best probeert te doen om erbij te horen.

Pineapple Street toont hoe geld invloed kan hebben op de persoonlijkheid van de personages en hoe maskers worden opgezet om naar de buitenwereld toe in het plaatje te passen. Op vlotte en luchtige manier neemt Jenny Jackson je mee in de upper class. Toch miste ik het één en ander, langverwachte gebeurtenissen bleven uit en het verhaal eindigde zonder enige spanning.

Pineapple Street neemt je mee in het leven van een welgestelde familie en toont het belang van vriendschappen, familie en relaties in the rich man's world.

Specificaties

Uitgever: Luitingh- Sijthoff

Prijs: Paperback €22,99 E-book €12,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 7 september 2023

Aantal pagina's: 304

ISBN: 9789024598632

Met dank aan Uitgeverij Luitingh- Sijthoff voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.