Rosamund- Rebecca West

19-06-2023

Roman

Klassieker

Aubrey- trilogie #3

'Zo ging het altijd als Rosamund bij ons was. Wat wij tijdelijk kwijt waren, vond zij altijd terug.'

In de jaren na de Eerste Wereldoorlog toeren Rose en Mary elk afzonderlijk rond in Amerika. Hun muziekcarrière loopt nog steeds op wieltjes en rijkdom en sociaal aanzien zijn dan ook geen enkel probleem. Toch dreigen de zussen uit elkaar te groeien. Met elk hun drukke carrière zien ze elkaar nog maar zelden. En wanneer hun geliefde nicht Rosamund een erg vreemde en plotse beslissing neemt, lijken alle zekerheden uit het leven van Rose en Mary te verdwijnen. Het verlangen naar hun overleden moeder en broer neemt soms de overhand. Maar het verdwijnen uit hun leven van hun nicht Rosamund blijkt een nog grotere rol te spelen in de toekomst van de zussen.

In dit derde deel van de Aubrey- trilogie neemt Rebecca West je mee in het alledaagse volwassen leven van Rose. Net als in vorige delen van deze trilogie wordt het verhaal verteld vanuit het perspectief van Rose. De lange hoofdstukken en ellenlange gedetailleerde beschrijvingen zorgen voor het gevoel van een echte klassieker, en monden uit in een echte slow read. Rosamund mag dan wel de titel zijn van dit derde deel, toch verdwijnt Rosamund zelf eerder op de achtergrond en blijken er achteraf nog veel ontbrekende puzzelstukjes te zijn om het verhaal compleet te maken.

Rosamund is geen verhaal dat spannend is, een grotesk plot heeft of een uitermate romantische ziel in zich draagt. Maar Rosamund is wel een prachtige klassieker over de excentrieke familie Aubrey. Een klassieker die nog lang niet het lof heeft gekregen dat hij verdient.

Specificaties

Uitgever: Signatuur

Prijs: Paperback €26,99 E-book €14,99 Luisterboek €17,99

Publicatiedatum: 12 april 2023

Aantal pagina's: 432

ISBN: 9789056726966

Met dank aan Uitgeverij Signatuur voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.