Schaduw- Lucinda Riley

27-03-2023

Roman

Deel drie in De Zeven Zussen- reeks

'Alles van blijvende waarde heeft tijd nodig om te rijpen, en als het eenmaal tot bloei is gekomen, zul je blij zijn dat je hebt volgehouden.'

Star's al zo ingetogen karakter krijgt een extra deuk door het overlijden van Pa Salt. Wanneer Star zich terugtrekt, is er altijd wel CeCe, haar zus die de woorden zegt, die Star niet kan vinden, maar ook alle beslissingen van beide zussen in de hand neemt. Star heeft nood aan een eigen leven, maar durft ze ook los te breken van haar zus? Wanneer ze de brief opent, die Pa Salt haar achterliet, gaat ze op zoek naar aanwijzingen over haar afkomst. Ze komt terecht in een charmante boekhandel in Kensington, waar de excentrieke Orlando de plak zwaait. Al snel groeit er een oprechte vriendschap tussen de twee boekenwurmen en brengt Star steeds meer tijd door in de boekenwinkel. De band tussen Star en CeCe komt steeds meer onder druk te staan, maar was dit niet hetgeen wat Star wilde? Is Star sterk genoeg om zonder haar zus op zoek gaan naar haar ware identiteit?

Net zoals de voorgaande delen van De Zeven Zussen-reeks leest Schaduw ook heel erg vlot, maar dat is dan ook één van de weinige gelijkenissen. Verrassend was dat Schaduw meer eigenheid bevat dan vorige delen. Uiteraard komen wel de twee tijdslijnen terug, maar deze keer genoot ik van zowel het heden als het verleden. Beide hoofdpersonages, Star en Flora, zijn sterke, krachtige vrouwen die mij enorm goed liggen en waar ik graag over gelezen heb. Ook de liefde voor literatuur die doorheen het ganse verhaal geweven is, kan mij enorm bekoren.

Lucinda Riley schreef met Schaduw een verhaal over mijn tot nu toe, favoriete zus, verrijkt met een boeiende familiegeschiedenis, fijne excentrieke personages en een levendig schouwtoneel.

Specificaties

Uitgever: Xander Uitgevers

Prijs: Paperback €22,99 Hardcover €24,99 E-book €11,99 Luisterboek €18,99 Tweedehandsgelukje €4,50

Publicatiedatum: 23 april 2018

Aantal pagina's: 576

ISBN: 9789401608718