Solveigs belofte - Corina Bomann

16-04-2022

Historische roman

Derde deel van de trilogie 'De vrouwen van de Leeuwenhof'

Ondertussen zijn we 1967 op landgoed de Leeuwenhof in Zweden. De tijd heeft niet stilgestaan en Mathilda heeft een prachtige dochter gekregen, Solveig. Alle geheimen die ooit op het landgoed ronddwaalden zijn ontsluierd en ruzies zijn uitgeklaard. Al blijft Magnus in dit derde deel toch ook nog steeds een verschrikkelijke man.

Deze keer draait het verhaal om Solveig. Wanneer het nieuw herwonnen geluk van Solveig drastisch ten einde komt, trekt ze zich terug op het landgoed bij haar moeder en grootmoeder. Ze heeft tijd nodig om na te denken, maar die tijd krijgt ze niet. Het landgoed dreigt failliet te gaan en de familie vestigt alle hoop op de jonge Solveig. Zal ze het landgoed tijdig van de ondergang kunnen redden? Maar ook, zal haar hart tijdig helen om de liefde toe te laten?

Na het derde deel gelezen te hebben van de trilogie bleef ik wat op mijn honger zitten. Het verhaal is rond en er gebeurd dan ook niet zoveel spannends of wereldschokkend meer. Ik las ook de drie delen vlak na elkaar, waardoor ik het gevoel had dat er vaak herhalingen kwamen in het verhaal, echter, als je veel tijd tussen drie delen laat, is deze herhaling waarschijnlijk juist erg welkom.

Toch heb ik over het algemeen gezien erg genoten van deze trilogie en zou hem zeker aanraden aan lezers die houden van historische romans om lekker bij weg te dromen. Lees ze alleen niet ze snel na elkaar 😉


Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Paperback €21,99 E-book €12,99 Tweedehandsgelukje €5,00

Publicatiedatum: 2021

Aantal pagina's: 544

ISBN: 9789022587188