Sophia's triomf- Corina Bomann

16-10-2023

Roman

De kleuren van schoonheid #3

'Je kunt altijd opnieuw beginnen, ook na de diepste val.'

Sophia gaat terug aan het werk bij haar oude werkgeefster Helena Rubinstein. Maar ook deze keer heeft Madame de nodige clausules in Sophia's contract opgenomen. Toch zal de tijd uitwijzen dat dit misschien niet de allerbeste beslissing was die Sophia kon maken. Het vele werk vormt één van de struikelblokken in haar huwelijk met Darren. Terwijl hun relatie door een crisis gaat, lijkt de oorlogsdreiging in Europa tot een hoogtepunt te komen. Wat betekent dit voor Amerika? Maar bovenal, wat betekent dit voor Sophia?

Wat een heerlijke trilogie is dit toch. Zonder enig probleem kon ik terug inpikken in dit derde deel van de reeks. Er komen enkele nieuwe gebeurtenissen aan bod, maar toch draait dit derde deel vooral over een mooie afsluiting van de reeks. Zoals we wel al langer van Corina Bomann gewend zijn, wist ze me ook deze keer met haar beeldende schrijfwijze mee te slepen in het leven van Sophia. Overigens is Sophia een personage dat mijn hart wist te stelen. Een dappere, sterke, zelfstandige vrouw die niet snel opgeeft.

Wat mij wel enorm stoorde, was de achterflaptekst. Hij geeft een vertekent beeld van het verhaal. Een deel ervan klopt niet en een ander deel komt pas vanaf pagina 300 aan bod. Wel is de tekst op de website van de uitgeverij anders dan op de achterflap van het boek zelf, maar toch blijf je met de nodige spoilers zitten. Jammer vind ik dat.

Maar, dat sluit niet uit dat dit derde deel van De kleuren van schoonheid- trilogie een prachtig einde heeft, en uiteraard een heerlijk verhaal is.

Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Paperback €20,99 E-book €12,99 Luisterboek €19,99

Publicatiedatum: 8 februari 2022

Aantal pagina's: 448

ISBN: 9789022593196