Sophia's wens- Corina Bomann

18-09-2023

Historische roman

De kleuren van schoonheid #2

Parijs, 1929

Naar aanleiding van een vreemd briefje reist Sophia van Amerika terug naar Parijs. Ze onderzoekt de afkomst van het bericht maar raakt er maar niet wijs uit. Nu ze toch in Parijs is, besluit Sophia haar goede vriendin Henny te bezoeken. Henny lijkt in niets meer op de vrouw die Sophia achterliet toen ze naar Amerika vertrok. Henny probeert koste wat het kost het contact met Sophia te vermijden. Ondanks Sophia's zorgen kan ze niet langer in Parijs blijven en keert ze terug naar New York.

In New York krijgt Sophia de kans om bij de befaamde Mrs. Arden in dienst te treden. Ze krijgt een mooi aanbod aangeboden, dat haar de volgende jaren ook geluk lijkt te brengen. Maar wanneer er weer liefde in Sophia's leven verschijnt, lijkt wederom haar job roet in het eten te gooien. Zal Sophia de juiste keuze kunnen maken?

Sophia's wens is het tweede deel van de trilogie De kleuren van schoonheid. Dit tweede deel sluit naadloos aan op deel één en is dan ook niet afzonderlijk te lezen. Je zou gewoonweg veel te veel van het verhaal mislopen.

Sophia's wens gaat in tegenstelling tot deel één, veel minder over cosmetica, maar eerder over het dagelijkse leven van Sophia. En Sophia, die weet mij hoe langer hoe meer helemaal voor zich te winnen. Wat een prachtpersonage! Naast Sophia is ook het verhaal zelf prachtig, dat staat als een paal boven water. Vlot, meeslepend, beeldend en onmogelijk om weg te leggen, Sophia's wens is een verhaal om in te verdwijnen. Kan deel drie nog wel beter worden dat dit fantastische tweede deel?

Sophia's wens is een prachtig verhaal over dromen, keuzes maken, plichten, liefde, verraad, hoop, spijt en doorzetting. Een verhaal om van te houden.

Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Paperback €20,99 E-book €12,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 12 oktober 2021

Aantal pagina's: 480

ISBN: 9789022593189