Springvloed- Jackie van Laren

15-09-2021

Roman

Feelgood

Deel 3 in de Eilandliefde serie

'Samen, we redden het wel samen.'

Het verhaal

Mayke Ferwerda is een jonge vrouw die geboren is op het eiland, en die als een van de weinigen van haar leeftijdgenoten heel zeker weet dat ze er ook wil blijven wonen en er haar leven wil opbouwen. Maar zo veel werk is er niet, en zie maar eens een leuke partner te vinden die hetzelfde over de toekomst denkt... Gelukkig is ze al een heel eind op weg met haar plannen: ze heeft als kok bij Grote Vis, de enige strandtent van het eiland, de leukste baan die ze zich kan voorstellen. En ze heeft een vriendje, al is hij volgens haar ouders misschien niet helemaal een ideale schoonzoon.
Het enige wat haar danig irriteert is het feit dat de strandtent van een dreigend faillissement gered is door Cam, een losbollige surfer uit een deftig gezin met veel te veel geld. Gelukkig heeft ze haar baan nog, maar nu hangt die arrogante kwal de hele tijd rond op haar werk. Hij is zelfs min of meer haar baas! Of is hij misschien toch minder onuitstaanbaar dan hij op het eerste gezicht lijkt?


Van Laren did it again! Ook dit derde deel van de Eilandliefde serie had ik in een hik en een flik uit. Deze keer is Mayke de hoofdpersoon in het verhaal en ook deze keer is er sprake van een serieuze verliefdheid op de Wadden. Maar ook nu is het niet zo vanzelfsprekend en ondanks de voorspelbaarheid van de meeste gebeurtenissen komen er ook enkele verrassingen uit de hoek.

Van Laren slaagt er weer eens in om het verliefde gevoel door te geven door haar beeldende, romantische en verleidelijke woordkeuze. Als je denkt dat na drie delen de Eilandliefde serie begint te vervelen, dan heb je het helemaal mis. Ik krijg zo een fijn gevoel van de boeken van Van Laren dat ik ineens aan deel vier begin, om zo te weten te komen wie er nu hoteldebotel wordt op het eiland. Weer een heerlijk boek om bij weg te dromen en je op de Waddeneilanden te wanen!

'Tot morgen, Mayke-lief.'

Deze paragraaf wil ik graag met jullie delen

Ik wil alleen maar graag wonen waar ik geboren ben. Ik hou van het eiland, ik wil hier mijn leven . opbouwen. Ik heb even van het leven aan de wal kunnen proeven toen ik naar de middelbare school ging, en ik kan je wel vertellen: ik ben er niet geschikt voor. Ik ben ongeveer doodgegaan van heimwee. Bijna al mijn vrienden wisten niet hoe hard ze van het eiland af moesten rennen, maar ik wilde alleen maar terug.

Terug naar de rust. En de kust.

Ik wil terug naar de kust; heel onbewust zoek ik de weg naar de kust...

Het blijft een heerlijk nummer, hoe oud het ook is; ik heb altijd het gevoel dat dat over mij gaat, zeker als ik niet op het eiland ben. Iedereen verklaart me voor gek dat ik zo nodig wil blijven, zelfs mijn eigen broers en zussen. Maar ja, ik kan er niet omheen, je voelt nu eenmaal wat je voelt.


Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Paperback €15,99 E-book €4,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: Juli 2018

Aantal pagina's: 352

ISBN: 978-90-225-8407-1