Stad vol geesten- V.E.Schwab

13-05-2024

Fantasy

Cassidy Blake #1

Dus dit is Schotland, denk ik. Hoe erg kan het er nou spoken?

Cassidy Blakes ouders –de Inspookteurs- zijn amateuristische spokenjagers. Ze schrijven boeken over geesten, maar zien ze zelf niet. Cassidy daarentegen ziet ze wel, haar beste vriend Jacob is zelfs een geest.

Wanneer de Inspookteurs uitgenodigd worden in Edinburgh om een tv-show op te nemen, moet Cassidy (en uiteraard ook Jacob) mee naar Schotland. En laat het nu net Schotland zijn, waar het wemelt van de geesten. Als Cassidy Lara ontmoet, die bij toeval ook geesten kan zien, ontdekt Cassidy wat ze werkelijk is, een tussenreiziger. Er wacht haar een grote taak achter de Sluier. Maar niet alleen de vriendelijke geesten wachten op verlossing...

'Jij en ik...Wij kunnen naar de andere kant van de Sluier, dat is ons lot, want wij hebben aan die kant een taak te verrichten.'

Ik hou enorm van Schwabs boeken, maar las met Stad vol geesten voor het eerst een jeugdboek van haar hand. En ook dat, beviel me héél erg.

Stad vol geesten leest en voelt als een echt jeugdboek. Korte zinnen -en hoofdstukken en het duidelijke, simpele taalgebruik maken er niet alleen een vlot verhaal van, maar maken het verhaal ook héél toegankelijk vanaf jonge leeftijd. Ik zou het mijn dochter van 10 zeker laten lezen.

Het verhaal zelf, voelt aan als een eeuwenoud vertelsel dat in een nieuw jasje werd gestoken. Een makkelijk voor te stellen omgeving beschreven op een levendige, mysterieuze en tikkeltje duistere manier maken Stad vol geesten avontuurlijk en spannend. Hier bovenop een gezonde dosis griezelkriebels maakt het echt heerlijk lezen.

Zo benieuwd naar het tweede deel van deze serie dat zich afspeelt in de tunnels van Parijs!

Er is een verschil tussen willen blijven en te bang zijn om los te laten.

Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Gebonden €20,99 E-book €12,99

Publicatiedatum: 25 juli 2023

Aantal pagina's: 274

ISBN: 9789022599501