Stille lippen- Dirk Bracke

06-05-2024

Jeugdboek

Ze was geen gewoon meisje, maar een meisje met een foutje. Zoals een auto met een schram, best wel een heel mooie auto, maar toch een die met een fikse korting werd verkocht.

De slechthorende Elien heeft het gehad met haar overbeschermende ouders. Ze is vijftien en wil net als al haar horende leeftijdsgenoten genieten van haar jeugd. Vastbesloten om uit haar net van eenzaamheid en onbegrip te breken, gaat ze voor het eerst op stap naar de discotheek Moonstruck. Ondanks ze de muziek niet hoort, voelt ze de beat en beleeft ze de avond van haar leven. Wanneer ze de aandacht trekt van de knappe, oudere badboy Manu lijkt Eliens wereld helemaal op zijn kop te staan. Een knappe kerel die niet weet van haar gehoorproblemen en haar de hemel op aarde laat voelen. In haar wanhoop om erbij te horen, laat Elien zich meeslepen in haar overdonderde verliefdheid…maar heeft Manu wel echt goede bedoelingen?

Stille lippen vertelt het meeslepende verhaal van Elien. De moeilijkheden in het dagelijkse leven van het leven met slechthorendheid, het onbegrip van de omgeving, de uitsluiting van de maatschappij. Maar ook hoe makkelijk je als jong meisje in het net van 'verkeerde' jongens valt, hoe ze weten wat te zeggen, wat te doen. Onderwerpen die in deze tijd nog steeds erg actueel zijn, en jammer genoeg nooit (volledig) zullen verdwijnen.

Een verhaal voor (bijna) alle leeftijden, boeiend, meeslepend en krachtig. Dirk Bracke op zijn best.

Ze verwenste haar oren. Ze verwenste haar ouders. Waarom hadden zij geen doodgewone Elien kunnen maken? Iemand die gewoon kon horen, gewoon kon praten zoals alle andere mensen.

Specificaties

Uitgever: Davidsfonds/ Infodok

Prijs: Tweedehandsgelukje €3,00

Publicatiedatum: 2004

Aantal pagina's: 194

ISBN: 9065659277