Stormwind- Jackie van Laren

14-09-2021

Roman

Feelgood

Deel 2 van de Eilandliefde serie

Hij was verliefd, in juni. Op Wende.

Dat zal het toch niet zijn?

Godsammeliefhebben!

Ik kan toch niet...?

Het verhaal

Vincent is een surfer, een losbol, een vrijbuiter. Dus als zijn beste vriend Axel zijn hulp niet meer nodig heeft in Grote Vis, de strandtent die ze samen runden, omdat Axels nieuwe geliefde Wende zijn plek inneemt, kan hij dat alleen maar toejuichen: vrijheid, blijheid. Toch? Hij verruilt het Waddeneiland voor surfparadijs San Diego en geniet van zijn leventje in de zon, vrij van enige verplichting, maar na drie maanden slaat de verveling toe. Hij mist Axel, hij mist kitesurfen en hij mist... iets wat hij zelf nog niet kan benoemen.

Als Vincent terugkeert naar het eiland, blijkt de vriendenkring daar uitgebreid te zijn met de achttienjarige Milena, een nichtje van Wende dat na een traumatische gebeurtenis een veilige haven nodig had. Terwijl hij met hernieuwde energie en motivatie helpt bij allerlei nieuwe plannen met Grote Vis, gaat hij zich steeds meer betrokken voelen bij het welzijn van Milena. Maar die durft niet zomaar iemand te vertrouwen...


Ik probeer de zomer nog even vast te houden en daarvoor is deze Stormwind van Jackie van Laren perfect.

In dit tweede deel van de Eilandliefde serie staat Vincent in het middelpunt van het verhaal. Terwijl hij in San Diago verblijft krijgt hij toch heimwee naar de Waddeneilanden en zijn vrienden en besluit terug te keren. Eens thuis komt hij in situaties terecht die hij nog nooit eerder meemaakte...

Stormwind leest heerlijk weg en geeft je een echt zomergevoel, alleen al doordat het zich aan de kust afspeelt. Van Laren zorgt weer voor een lekker vlotte schrijfstijl zodat je onmiddellijk weet hoe het nu eigenlijk zit. Geen ingewikkeld gedoe hier. Het is echt een ideaal boek voor als je even je verstand op nul wil zetten en lekker wil chillen. Op naar deel drie!


Deze paragraaf wil ik graag met jullie delen

We zijn nog steeds vrienden, en nog steeds kan de blik in haar ogen ervoor zorgen dat mijn maag een salto mortale maakt. Nog steeds is ze de mooiste, nog steeds zou ik mijn handen door haar haar willen laten glijden en haar willen kussen en strelen en alles met haar doen waarvan ik weet dat vrouwen het lekker vinden. Alsof ik al die jaren geoefend heb, alleen maar voor haar.

Maar ik doe het niet.

Het is beter voor haar en ik doe het niet.

Ik werk stug door; hoe harder ik mezelf uitput, hoe meer kans ik heb dat het zakt.


Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Paperback €15,99 E-book €4,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: februari 2018

Aantal pagina's: 288

ISBN: 978-90-225-8758-4