Tegenstroom - Jackie van Laren

17-09-2021

Roman

Feelgood

Deel 4 in de Eilandliefde serie

Geen twijfel mogelijk.

O god, wat ben ik verliefd.

Het verhaal

Martin Freriks is zijn hele leven al verliefd op Elodie Rombouts, het mooiste meisje van school. Ze is model geworden, loopt shows voor Victoria's Secret en woont in New York. Hij liet haar ooit gaan voor Gwen - maar heeft haar nooit kunnen vergeten. Intussen staat zijn relatie met Gwen onder spanning. Hij gaat een weekendje naar het eiland, waar zijn zus Wende het nieuwe seizoen in wil luiden met een groot feest in strandtent Grote Vis. Wanneer zij voorstelt om Elodie voor het feest uit te nodigen, komt Martins jeugdliefde ineens wel heel dichtbij.

Elodie is niet de enige oude vlam die het stof doet opwaaien. Vincent is dolverliefd op Milena, maar dan staat ineens zijn oude vriendin Mandy voor zijn neus, die hem maar niet kan vergeten. Ze is diep gekwetst dat hij nu wél serieus is met een ander meisje. Voor Mandy lijkt Vincent de ware, maar soms komt liefde uit een onverwachte hoek...


Ik begon met veel zin aan deel vier van de Eilandliefde serie, want nee, ik was nog steeds niet verzadigd door de vorige drie delen.

Ook deze keer slaagt van Laren erin om een nieuw verhaal te creëren rond de vriendengroep van de Grote Vis, de strandtent die in alle delen een grote rol speelt. Deze keer gaat Martin lopen met rol van het hoofdpersonage. Martin is een hele andere kerel dan de andere jongens op het eiland, rustiger, onzeker en vooral standvastig, wat hem wel al eens in zijn nadeel werkt. De andere personages, gekend uit de vorige delen blijven ook nu nog even boeiend en in elk hoofdstuk leer je ze nog wat beter kennen, ik kan ze ondertussen al bijna als mijn eigen vrienden beschouwen. Van Laren maakt ook van deze Tegenstroom een absoluut feelgood verhaal met een heel erg feelgood einde!

En wat een verrassing, Jackie van Laren had blijkbaar nog niet genoeg van het eiland en schreef er nog een vijfde deel bij. Op naar Hoogtij!

Ik word helemaal stil in mijn hoofd en mijn hart en voor een eeuwigdurend kort moment vergeet ik waar ik ben.

Dat gevoel van vakantie van jezelf hebben?

Dat dus.


Deze paragraaf wil ik graag met jullie delen

Ze lijkt wel een vreemde drug, Elodie: ze doet iets met me waarvan ik heel zeker weet dat het niet echt is, geen zuivere koffie, en toch, als ik te dichtbij kom ben ik als een vlieg in een pot stroop. Vastgeplakt, met zes poten tegelijk. Lukt het me dan eindelijk om los te komen, dan wil ik eigenlijk terug de stroop in, totdat ik er genoeg afstand van heb om te kunnen zien hoe nep het eigenlijk is.


Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Paperback €15,99 E-book €4,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: Juli 2018

Aantal pagina's: 320

ISBN: 978-90-225-8404-8