Twee prinsen - Jackie van Laren

27-02-2022

Roman

Het verhaal

Als Madelon, studente culturele antropologie, afreist naar het miljonairsstaatje Montferrat aan de Middellandse Zee, verwacht ze niet méér van het tripje dan een zonnig weekend en wat nuttig materiaal voor haar afstudeeronderzoek. Haar well connected oom heeft een interview voor haar geregeld met de steenrijke Jack, die een hoge functie bekleedt in de regering van Montferrat. Als het goed is beantwoordt hij aan het profiel van de stereotiepe mediterrane player, het onderwerp van haar onderzoek.

Dat blijkt niet te kloppen: hij mag dan bijna onwerkelijk knap zijn, Jack is juist nogal gesloten en geheimzinnig. Maar hij wil haar wel introduceren bij sjeik Quasim, een kennis van hem die het begrip 'player' uitgevonden zou kunnen hebben. Voor Madelon het weet dineert ze op Quasims chique jacht, logeert ze in Jacks privévuurtoren, wordt ze in een dure bolide rondgereden en is ze eregast op het jaarlijkse exclusieve gala - alles voor de wetenschap natuurlijk. Lukt het haar om weerstand te bieden aan de geoefende charmes van haar onderzoeksobjecten?


Whoehoe! Weer een nieuwe Jackie van Laren, daar wordt een mens blij van. Twee prinsen begon allereerst als een Facebook-feuilleton en was ook al verkrijgbaar als e-book, maar vanaf nu dus ook als paperback.

In het woordje vooraf, spreekt Jackie van Laren over Twee prinsen als een vrolijk sprookje. Het eerste dat in mij opkwam was: 'Oei, geen typisch Jackie boek?' Maar ik kan met nadruk zeggen, dat na enkele zinnen gelezen te hebben, ik helemaal gerustgesteld was. Twee prinsen is wel degelijk een echt Jackie van Laren verhaal!

Het verhaal gaat over de Nederlandse Madelon Ravesteyn die voor een scriptie voor haar studie als cultureel antropologe een echte 'player' wil interviewen. Via haar oom komt ze in contact met Jack Moriana, een belachelijk knappe, rijke maar introverte vrijgezel die woont in een vuurtoren in Montferrat, een idyllische ministaat aan de Middellandse zee.

Madelon breekt door haar nuchtere, Hollandse persoonlijkheid door het pantser van Jack heen en al gauw bouwen ze op enkele dagen tijd een mooie band op. Maar er zijn nog kapers op de kust, namelijk de superrijke sjeik Quasim. Hoe weet de knappe, grappige Madelon zich te redden tussen deze twee rijke, knappe kerels?

Jackie van Laren did it again! Weer een heerlijke feelgood om bij weg te dromen, deze keer naar het strand van Montferrat. Twee prinsen is een vrolijk, luchtig verhaal vol humor. Af en toe misschien wel wat voorspelbaar, maar dat maakt het dan ook weer zo makkelijk lezen. Voor mij is Twee prinsen weer een zoveelste topper van Jackie.

Een verhaal om eventjes alles te kunnen vergeten? Dan is Twee prinsen het boek dat je nodig hebt!


Deze paragraaf wil ik graag met jullie delen

Ik heb dus werkelijk geen idee wie Quasim echt is. Nou is dat misschien ook moeilijk te zeggen als je iemand maar kort op een feest hebt ontmoet en net iets langer met die persoon hebt geluncht, maar toch. Hij is ontzettend charmant, een begaafd causeur, intelligent, grappig, snel van geest, bereisd en belezen, maar ook gewend om zijn zin te krijgen, een tikje ongenuanceerd in zijn meningen, volledig gericht op zijn gemak en genot en schaamteloos zelfverzekerd. Hij is dan ook wel achterlijk good-looking. Zijn gezicht is mooi, zijn haar zit goed, zijn ogen, zijn wimpers, zijn wenkbrauwen, zijn schouders, armen, lijf...hot damn. Quasim heeft eigenlijk alle reden om zo innig tevreden met zichzelf te zijn, want de lekkerte druipt zo'n beetje van hem af. Ja, en hij is een smooth operator. Een glijer, een glibber, een versierder, maar toch ook weer niet op een platte manier. Hij heeft lol in het spel en hij speelt het met veel elegantie en veel ervaring, dat is overduidelijk.


Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Paperback €17,99 E-book €10,99 Luisterboek €12,99

Publicatiedatum: 15 februari 2022

Aantal pagina's: 368

ISBN: 9789022595008