Water Val- Ingrid de Vries

06-11-2023
Niemand weet wat er met je is gebeurd. Thuis wachten ze op je, en naast je eigen angst voel je ook hun angst omdat je niet bent teruggekomen. Je was van plan naar huis te gaan, naar degenen die bij je horen, naar de dingen die je wilde doen, vanzelfsprekend zoals altijd, en opeens is die weg afgesneden. En je kan niemand bereiken, je kan niet eens zeggen dat je nog leeft. Zo zal het voor zijn vader zijn geweest.

Waar Einar aan zijn lot wordt overgelaten door zijn ouders, komt Hamid elke dag thuis in een warm gezin bij zijn moeder en zusje. Maar op school lijkt de wereld wel omgekeerd. Hamid wordt omwille van zijn afkomst gepest. Einar durft als nieuweling niets te ondernemen om Hamid te beschermen, maar trekt wel steeds op met de pestkoppen. Ondanks hun wereldbrede verschillen groeien ze door een verplicht te maken werkstuk naar elkaar toe. Er ontstaat een prille, bijzonder vriendschap tussen de veertienjarige jongens. Maar wanneer de pestkoppen grootste plannen hebben met Hamid, heeft Einar dan wel de kracht in zich om zijn nieuwe vriend te beschermen?

Water Val. Een verhaal dat zo eenvoudig lijkt maar al snel het tegendeel weet te bewijzen.

Ingrid de Vries heldere, vlotte en duidelijke schrijfstijl wist me mee te voeren doorheen de gedachten van de twee tienerjongens Einar en Hamid. Tienerjongens die best wel wat te verduren hebben. Actuele thema's zoals pesten en migratie zijn de rode draad doorheen dit verhaal. Maar de vriendschap die vaak op de meest onverwachte momenten ontstaat is de echte blikvanger.

Water Val is een meeslepend en hartverwarmend verhaal, anderzijds ook hard en heftig. Maar bovenal heel erg puur en echt. Een verhaal over thuiskomen, trauma, vriendschap, vluchten, thuis voelen, gemis, geloven, discriminatie, pesten en de ongelooflijke drang om erbij te horen. Dit alles, afgesloten met een beklijvend einde maakt van Water val een verhaal voor ieder van ons.

Kiezen is altijd fout. Je kiest voor de een en laat de ander vallen, je raakt iemand kwijt die je gaat missen, of je wordt zelf aan de kant geschoven en dan ben je alleen. Linksom of rechtsom krijg je spijt. En als je niets doet, dan is het ook niet goed en krijg je ook spijt.

Specificaties

Uitgever: Ambo|Anthos

Prijs: Paperback €21,99 E-book €12,99 Luisterboek €13,99

Publicatiedatum: 28 juni 2023

Aantal pagina's: 270

ISBN: 9789026363795

Met dank aan Uitgeverij Ambo|Anthos voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.