Wintereiland- Jenny Colgan

22-05-2023

Feelgood

Roman

Café Zon & Zee #3

Welkom terug op het idyllische Schotse eiland Mure!

De winter doet zijn intrede op Mure, de koudste tijd van het jaar. Gelukkig kan je op Mure steeds rekenen op elkaar voor een warme kom soep of bijkletsen bij een knisperend haardvuur. Maar niet alles loopt op rolletjes zoals je verwacht van een romantische setting. Flora is onverwacht zwanger van Joël, maar heeft geen idee hoe het hem te vertellen, zonder dat hij doorslaat. Is hun relatie wel opgewassen tegen deze levensgrote test?

Saif, de dokter van het eiland gaat zijn eerste winter in zonder zijn vermiste vrouw. Met zijn twee zonen probeert hij het beste van de kerstperiode te maken, maar toch knaagt er nog wat. Hij mist Lorna, de lerares van de jongens en tevens een goede vriendin. Maar is het wel juist om naar een andere vrouw te verlangen terwijl je echtgenote nog steeds vermist is?

Ondertussen gaat het steeds slechter met Colton, de grote liefde van Fintan.

Zullen alle inwoners van Mure de vrede vinden die ze nodig hebben in deze moeilijke periode?

Elk nieuw deel van deze serie voelt als een nieuwe ademteug van Mures zuiverste lucht, die je vult met vrolijkheid en voldoening.

Zo ook, Wintereiland. Ik ben zelf een grote fan van winter, sneeuw, haardvuren, Kerstmis…Wintereiland klonk mij dan ook als muziek in de oren. Het derde deel van deze serie rond vooral veel openstaande verhaallijnen van deel twee af. Er komen uiteraard ook enkele nieuwe verhaallijnen bij, al zijn die in Wintereiland allesbehalve overheersend. Het draait dus vooral om de afsluiting van deel twee. Dat zorgt er ook voor dat er geen onverwachte verrassingen zijn, of cruciale gebeurtenissen. Maar hé, dat geeft niets! Jenny Colgan schrijft met zoveel liefde en passie dat je telkens weer heerlijk verdwaald op het eiland Mure. Zo benieuwd naar het volgende deel over deze hartverwarmende gemeenschap.

Specificaties

Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Prijs: Paperback €17,50 E-book €12,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 17 oktober 2019

Aantal pagina's: 271

ISBN: 9789021026114